Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Aguero a semnat cu Barcelona! Ce clauză de reziliere are atacantul

Nicu Savin

Actualizat 31/05/2021 la 17:46 GMT+3

Sergio Aguero este oficial noul jucător al Barcelonei, după cum a anunţat clubul pe contul de Twitter.

Sergio_Agüero.jpg

Credit imagine: Eurosport

articol scris de Romeo Ene
După mai multe luni în care s-a vehiculat interesul catalanilor pentru Aguero, jucătorul a semnat, într-un final, cu trupa antrenată de Ronald Koeman. Conform Mundo Deportivo, atacantul argentinian va avea o clauză de reziliere uriașă: 100 de milioane de de euro.
Aguero a părăsit-o, aşadar, pe Manchester City, după 10 ani, în care a devenit cel mai titrat jucător al echipei, câştigând 15 trofee, dintre care 5 campionate.

Sergio Aguero a semnat pe 2 ani cu Barcelona

Fostul atacant al lui City a semnat o înţelegere valabilă pentru două sezoane cu spaniolii. Pep Guardiola confirmase mutarea încă din ultima etapă a sezonului, mai exact după meciul "cetăţenilor" cu Everton, partidă în care Aguero a marcat de două ori. Pep spunea atunci: "Va merge la clubul inimii mele".
Aguero revine, aşadar, în La Liga, după 10 ani, City transferându-l de la Atletico Madrid în 2011. Finala Champions League, pierdută de echipa sa împotriva lui Chelsea, a fost ultimul meci jucat de argentinian în tricoul "cetăţenilor".
Argentinianul a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise pentru un singur club din Premier League, 184. Rooney are 183 de reușite pentru Manchester United. Sergio Aguero a fost transferat de la Atletico Madrid la Manchester City în vara lui 2011 pentru 21,7 milioane de euro. În cei 10 ani la City, atacantul a bifat 378 de goluri și 119 pase decisive în 657 de meciuri oficiale.
25 de milioane de euro este cota de piaţă pe care o are atacantul, conform Transfermarkt.
Atacantul de 33 de ani a avut un rol decisiv la titlul câștigat în 2012 - primul din noua eră a clubului.
Aguero a marcat în prelungirile meciului cu QPR, de pe Etihad, din ultima etapă a sezonului. City avea nevoie de victorie ca să câștige mult râvnitul trofeu, în detrimentul rivalei Manchester United. Iar golul izbăvitor a sosit târziu, la ultima fază a partidei, din piciorul lui Aguero.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo