Așa cum presa din Spania anunța încă de aseară, Sergio Ramos pleacă de la Real Madrid după 16 ani, iar despărțirea este una dureroasă pentru toate părțile. Capitanul echipei din ultimii ani a susținut o conferință de presă emoționantă, în care a a explicat motivele pentru care a decis să nu mai continue la clubul la care a scris istorie în ultimul deceniu și jumătate.
"A sosit unul dintre cele mai dificile momente din viața mea. Nu am fost niciodată pregătit să-mi iau rămas bun de la Real Madrid (n.r. izbucnește în lacrimi).
Mulțumesc celor care au fost întotdeauna alături de mine. De asemenea, mulțumesc clubului meu, președintelui, pentru toată dragostea arătată, antrenorilor mei, angajaților clubului. Mă uit la fețele voastre și este inevitabil să nu fiu emoționat. Mulțumesc fanilor, ei m-aufăcut să zbor tot timpul și m-au ajutat să trec peste momentele dificile. Nu-mi place să-mi iau rămas bun de la Bernabeu, dar îl voi purta mereu în inima mea.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Ramos a rupt tăcerea, după ce a fost lăsat în afara lotului Spaniei pentru CM din Qatar
14/11/2022 LA 16:19
Se încheie o etapă unică în viața mea. Nimic nu va fi asemănător cu ceea ce am trăit aici. Vreau să arăt în continuare cel mai bun nivel al meu și să adaug un alt titlu la palmaresul meu. Vă mulțumesc tuturor. Ne vom revedea pentru că, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce.", a spus Ramos.
Sergio Ramos a jucat 671 de meciuri în tricoul Realului, marcând 101 goluri. Cu el în teren, clubul de pe Bernabeu a câștigat 5 titluri în La Liga, 4 trofee Champions, 4 Campionate Mondiale ale cluburilor, 3 Supercupe ale Europei, 2 Cupe ale Spaniei și 4 Supercupe ala Spaniei.

Sergio Ramos, compătimit de foștii colegi după despărțirea de Real Madrid

Anunțul plecării lui Ramos de la Real nu i-a lăsat indiferenți pe foștii săi colegi de pe Bernabeu. Guti a fost printre primii care au reacționat cu privire la acest subiect și a postat un mesaj emoționant.
"Căpitane, păcat pentru toată lumea că nu-ți termini cariera la Real Madrid. Meritai asta, dar te vei întoarce!Mult noroc, prietene!", a scris Guti pe contul personal de Twitter.
Și Mesut Ozil a ținut să-i transmită un mesaj fostului său colege de pe Bernabeu.
"Cea mai mare legendă din istoria clubului pleacă de la Real Madrid. Toate cele bune în următorul pas, frate. Încă privesccu mare frag înapoi la timpul petrecut împreună la Madrid." a scris actualul jucător al lui Fenerbahce.
Contul oficial de Twitter al UEFA Champiosn League i-a invitat pe fani să-l descrie pe Sergio Ramos în 3 cuvinte. Printre cei care au lăsat mesaje s-a numărat și Toni Kroos, care a punctat: "Cel mai bun fundaș din toate timpurile!"
Ivan Zamorano nu a jucat cu Sergio Ramos la Real Madrid, dar este convins că gruparea de pe Bernabeu a făcut o mare greșeală permițând acest lucru.
"Sergio Ramos nu merita acest lucru. El este căpitanul echipei și un mare câștigător. Astăzi, consiliul nu a făcut niciun efort pentru Ramos.", a declarat chilianul, citat de Marca.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Ramos nu a fost inclus în lotul Spaniei pentru Mondial! Reacția promptă a unui star de la PSG
11/11/2022 LA 12:41
Cupa Mondială FIFA
Carlo Ancelotti știe cine e jucătorul care nu trebuie să lipsească din lotul Spaniei pentru Mondial
03/11/2022 LA 16:07