Articol scris de Romeo Ene
Atletico Madrid a câştigat titlul în Spania, iar Luis Suarez, transferat chiar de la Barcelona, a avut o contribuţie majoră datorită celor 21 de goluri reuşite. La final de sezon, uruguayanul nu a uitat felul în care a fost îndepărtat de la Barcelona de Koeman, care în opinia lui Suarez, a fost lipsit de personalitate şi nu a avut curaj să-i spună că nu mai contează pe serviciile sale.
Concret, în luna august, Koeman l-ar fi anunțat pe Suarez despre faptul că trebuie "să-și facă bagajele" într-un apel telefonic care a durat numai 60 de secunde. Atacantul n-a primit vreo explicație pentru decizia tehnicianului olandez, lucru care l-a înfuriat teribil.
Liga
"Datorită mie, acest club are viitor!" Koeman, optimist în legătură cu ce urmează pentru Barcelona
13/09/2021 LA 11:21

Suarez îl critică pe Koeman: "Nu este suficient de puternic"

Internaţionalul din Uruguay a declarat pentru El Partidazo de COPE că nu are cum să poarte ură Barcelonei pentru felul în care a fost îndepărtat: "Nu voi avea cum să am ceva cu Barcelona vreodată, mi-au dat totul şi mi-au permis să ajung cât mai sus, dar în mod evident preşedintele (Josep Maria Bartomeu) a spus totul în presă în loc să vorbească cu mine".
"În momentul în care au vrut ca Leo (Messi) să rămână, m-au sunat pe mine ca să mă folosească pentru a-l convinge…deci, de ce nu m-au sunat când au vrut să plec? Sau de ce nu a venit antrenorul să-mi spună că nu se bazează pe serviciile mele din cauza faptului că îşi doreşte un alt gen de atacant?", s-a arătat contrariat Suarez.
"Koeman mi-a spus că nu intru în planurile sale, dar apoi a revenit şi mi-a zis: "dacă nu luăm o decizie până mâine, atunci intri în planurile mele şi mă bazez pe tine pentru jocul cu Villarreal". Mi-am dat seama atunci că nu are personalitate, el nu era suficient de puternic pentru a-mi spune că nu are nevoie de mine. Decizia de a mă transfera a venit din partea consiliului".
Deşi a plecat de la Barcelona pe uşa din spate, Suarez a fost întâmpinat pe Wanda Metropolitano cu braţele deschise. Atletico a dat lovitura cu transferul uruguayanului, care a marcat nu mai puţin de 21 de goluri în acest sezon şi a contribuit la titltul cucerit de trupa lui Simeone.
El a declarat pentru F360, citat de ESPN: "Când a apărut posibilitatea [ca Atletico să-l aducă pe Suarez], clubul m-a sunat și mi-a spus: "Care este părerea ta despre Luis Suarez? "Și le-am răspuns: "Vorbiţi serios?".
"Nu mă întrebaţi, hai să mergem mai departe şi voi discuta eu cu el", spunea Simeone atunci. Când am discutat cu el, primul lucru pe care i l-am spus a fost: "Uite, Luis, trebuie să câștigăm, iar tu vrei să câștigi, așa că ușa este deschisă".
Liga Campionilor UEFA
Lovitură pentru Barcelona înainte de duelul cu Bayern! Un fotbalist important, OUT până în 2022
13/09/2021 LA 06:19
Liga
"E mai periculos decât Neymar!" Koeman, încântat de transferul lui Luuk de Jong
09/09/2021 LA 16:27