Articol scris de Romeo Ene
Atletico Madrid a câştigat titlul în Spania, iar Luis Suarez, transferat chiar de la Barcelona, a avut o contribuţie majoră datorită celor 21 de goluri reuşite. La final de sezon, uruguayanul nu a uitat felul în care a fost îndepărtat de la Barcelona de Koeman, care în opinia lui Suarez, a fost lipsit de personalitate şi nu a avut curaj să-i spună că nu mai contează pe serviciile sale.
Concret, în luna august, Koeman l-ar fi anunțat pe Suarez despre faptul că trebuie "să-și facă bagajele" într-un apel telefonic care a durat numai 60 de secunde. Atacantul n-a primit vreo explicație pentru decizia tehnicianului olandez, lucru care l-a înfuriat teribil.
Ligue 1
Leo Messi a găsit înlocuitorul perfect pentru Mbappe la PSG! Al-Khelaifi nici n-a vrut să audă
25/12/2021 LA 07:10

Suarez îl critică pe Koeman: "Nu este suficient de puternic"

Internaţionalul din Uruguay a declarat pentru El Partidazo de COPE că nu are cum să poarte ură Barcelonei pentru felul în care a fost îndepărtat: "Nu voi avea cum să am ceva cu Barcelona vreodată, mi-au dat totul şi mi-au permis să ajung cât mai sus, dar în mod evident preşedintele (Josep Maria Bartomeu) a spus totul în presă în loc să vorbească cu mine".
"În momentul în care au vrut ca Leo (Messi) să rămână, m-au sunat pe mine ca să mă folosească pentru a-l convinge…deci, de ce nu m-au sunat când au vrut să plec? Sau de ce nu a venit antrenorul să-mi spună că nu se bazează pe serviciile mele din cauza faptului că îşi doreşte un alt gen de atacant?", s-a arătat contrariat Suarez.
"Koeman mi-a spus că nu intru în planurile sale, dar apoi a revenit şi mi-a zis: "dacă nu luăm o decizie până mâine, atunci intri în planurile mele şi mă bazez pe tine pentru jocul cu Villarreal". Mi-am dat seama atunci că nu are personalitate, el nu era suficient de puternic pentru a-mi spune că nu are nevoie de mine. Decizia de a mă transfera a venit din partea consiliului".
Deşi a plecat de la Barcelona pe uşa din spate, Suarez a fost întâmpinat pe Wanda Metropolitano cu braţele deschise. Atletico a dat lovitura cu transferul uruguayanului, care a marcat nu mai puţin de 21 de goluri în acest sezon şi a contribuit la titltul cucerit de trupa lui Simeone.
El a declarat pentru F360, citat de ESPN: "Când a apărut posibilitatea [ca Atletico să-l aducă pe Suarez], clubul m-a sunat și mi-a spus: "Care este părerea ta despre Luis Suarez? "Și le-am răspuns: "Vorbiţi serios?".
"Nu mă întrebaţi, hai să mergem mai departe şi voi discuta eu cu el", spunea Simeone atunci. Când am discutat cu el, primul lucru pe care i l-am spus a fost: "Uite, Luis, trebuie să câștigăm, iar tu vrei să câștigi, așa că ușa este deschisă".
Liga
Firpo, săgeți spre Ronald Koeman după plecarea de la Barcelona: "Îmi zicea că eu contaminam grupul"
10/12/2021 LA 13:27
Liga
Un star de la Barcelona vrea să plece de teamă că va ajunge rezervă! Ce jucător ar putea pierde Xavi
06/12/2021 LA 07:38