Contractul lui Joachim Low pe banca naționalei Germaniei expiră în 2022. Totuși, selecționerul de 61 de ani a anunțat că va părăsi postul în această vară, după Campionatul European. Jocul Germaniei a suferit enorm în ultima vreme, sub comanda lui Low, iar apogeul a fost atins în luna noiembrie a anului trecut, când nemții au suferit cea mai drastică înfrângere din istoria meciurilor oficiale, împotriva Spaniei, scor 0-6.
Germania a dezamăgit și la Campionatul Mondial din 2018, unde a fost eliminată după ce a încheiat pe ultimul loc în grupă.Astfel, era numai o chestiune de timp până când Low va face un pas în spate și îi va lăsa locul unui nou selecționer, cu idei proaspete. Iar acel moment a venit săptămâna trecută. Low a anunțat că va mai conduce Germania la un ultim turneu final - Euro 2020 -, apoi își va încheia aventura minunată începută în 2006.

Unde va antrena Joachim Low după despărțirea de naționala Germaniei

Fotbal
Cine sunt cei care au avut mari performanțe cu echipele naționale, dar n-au confirmat ca antrenori
13/11/2021 LA 15:52
Reputatul jurnalist de la Bild, Christian Falk, a transmis că viitorul lui Joachim Low nu este atât de incert cum se credea. Actualul selecționer al Germaniei se află în plin proces de învățare a limbii spaniole, acesta fiind un indiciu clar referitor la posibila următoare destinație a tehnicianului. Cel mai probabil, acesta va antrena în La Liga la următoarea aventură în antrenorat.
Până la urmă, Low nu a ascuns niciodată că ar dori să antreneze pe Real Madrid, club care i-a făcut o ofertă în 2014 după ce cucerise titlul mondial. Dacă Zinedine Zidane nu reușește să mențină așteptările lui Florentino Perez pe linia de plutire, atunci Joachim Low ar putea fi o variant foarte bună pentru madrileni, care îl mai au pe listă și pe Julian Nagelsmann, actualul antrenor al RB Leipzig.

Joachim Low, campion mondial cu Germania în 2014

Low a devenit selecționerul Germaniei în 2006 și a condus Mannschaft-ul spre un titlu mondial în 2014, în Brazilia. În perioada petrecută de Low ca selecționer, Germania a mai ajuns în finala Euro 2008 și a câștigat Cupa Confederațiilor în 2017. De asemenea, Low a fost cel care se afla pe banca nemților în ceea ce a reprezentat o victorie istorică cu 7-1 împotriva Braziliei în semifinaleel Mondialului din 2014.
România va întâlni Germania pe 28 martie în preliminariile Campionatului Mondial, în ceea ce va fi printre ultimele partide ale lui Low pe banca Germaniei. Meciul se va disputa la București de la 21:45. România și Germania se află în grupa J a preliminariilor alături de Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.
Liga
Pe cine vrea Perez să aducă la Real în locul lui Ancelotti dacă rezultatele nu se îmbunătățesc
04/10/2021 LA 15:47
Campionatul European UEFA
Nemții îl forțează pe Low să schimbe echipa pentru optimea cu Anglia. "Am trecut, dar nu știm de ce"
25/06/2021 LA 07:15