Sergio Ramos, Marco Asensio, Toni Kroos sau Luka Modric sunt câțiva jucători ai lui Real Madrid în fața cărora orice portar ar tremura atunci când aceștia s-ar pregăti să execute o lovitură liberă.
Totuși, aceștia nu sunt singurii executanți foarte buni al loviturilor libere din lotul lui Zidane. Portarul Thibaut Courtois a demonstrat că poate fi un maestru al acestor faze. Belgianul s-a luat la întrecere cu coechipierii săi la un antrenamement și rețelele de socializare au fost ivadate de imaginile cu execuțiile perfecte ale goalkeeper-ului.
Filmulețul care a făcut deliciul fanilor conține 3 execuții ale lui Courtois, iar de fiecare dată șuturile sale au fost imparabile pentru colegul său, Andriy Lunin.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09

Portari celebri care executau lovituri libere

În istoria fotbalului au existat mai mulți portari "golgheteri", care au marcat goluri fabuloase din lovituri libere și nu numai. Dintre aceștia, cei mai cunoscuți sunt brazilianul Rogerio Ceni și paraguayanul Jose Luis Chilavert. De altfel, cei doi conduc în topul goalkeeper-ilor cu cele mai multe goluri în carieră, cu 131, respectiv 67 de reușite.
Ultima treaptă a podiumului în acest clasament este ocupată de Jorge Campos, celebrul portar mexican care a zguduit plasele adverse de 46 de ori. Un alt portar celebru pentru acest lucru a fost columbianul Rene Higuita, care a dat 41 de goluri în carieră.
Primul european din top e bulgarul Dimitar Ivankov, care a marcat 42 de goluri, însă toate din penalty.
Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
28/11/2022 LA 11:06
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Spania și Germania, mari favorite în Grupa E! Cine ia primul loc?
18/11/2022 LA 14:54