"Koeman, condamnat", titrează Mundo Deportivo, în timp ce sport.es scrie că Laporta și Koeman s-au ignorat în avionul care i-a adus de la Lisabona la Barcelona. Cei doi nu au schimbat niciun cuvânt, deși au stat foarte aproape unul de altul. Lucrurile par clare, dacă este să ne raportăm la ceea ce susține presa catalană: soarta lui Koeman e pecetluită, disputa contra lui Simeone urmând a fi ultima pentru olandez. Momentul demiterii e ideal, în contextul în care urmează o pauză, generată de meciurile echipelor naționale. Noul antrenor va avea timp astfel să cunoască lotul și să își prezinte ideile.
Barcelona a ajuns la 5 eșecuri la rând în Champions League (golaveraj 2-14), dar nu acest fapt a fost decisiv în hotărârea lui Laporta de a rupe înțelegerea cu Koeman. Până acum, președintele a fost mulțumit de mai multe lucruri legate de munca tehnicianului batav, dar clauza de reziliere de 12 milioane de euro l-a determinat de fiecare dată să îi mai acorde o șansă.

Laporta a ajuns la capătul răbdării când a văzut primul "11" din Benfica - Barcelona 3-0

Cupa Mondială FIFA
Cavani a cedat nervos după eliminarea de la Cupa Mondială! Atacantul a spart monitorul de la VAR
02/12/2022 LA 20:05
Conform sport.es, paharul s-a umplut pe Da Luz, cu Benfica. Nu rezultatul de 3-0 a contat și nici măcar faptul că echipa nu a avut vreun șut pe poartă deși a fost condusă din minutul 2. Laporta a fost furios că Nico Gonzalez și Gavi, doi dintre cei mai buni jucători în victoria din campionat cu Levante, scor 3-0, nu au fost titulari. Acest lucru indică o fractură teribilă în logica lui Koeman, consideră președintele, care nu înțelege de ce, dacă echipa are nevoie de reconstrucție și oricum nu contează în Europa, pierzând pe linie, nu folosește tinerii talentați de la La Masia.
"Koeman a ales să nu păstreze în primul "11" jucătorii care fuseseră decisivi în buna funcționare a echipei în ultimul meci, precum Gavi sau Nico Gonzalez. După tot ce s-a întâmplat, aceste alegeri ale tehnicianului l-au supărat mult pe președinte, a cărui furie s-a intensificat pe măsură ce jocul s-a transformat în tortură pentru gruparea blaugrana", notează jurnaliștii sursei citate.
După eșecul cu Benfica, odată ajunși înapoi în Catalunya, oficialii blaugrana au aranjat o ședință de urgență, care s-a prelungit până spre dimineață. Acolo, au stabilit că derbyul cu Atletico Madrid e ultimul pentru Koeman pe banca tehnică și au discutat variantele de înlocuire. Xavi e în continuare principalul favorit, dar există și două soluții de back-up: Roberto Martinez, selecționerul Belgiei și, surprinzător, Andrea Pirlo, fostul antrenor al lui Juventus.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
La Liga
Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii
02/12/2022 LA 16:21
Cupa Mondială FIFA
Belgienii, devastați după eliminarea de la CM! Ce s-a întâmplat în vestiar după meciul cu Croația
02/12/2022 LA 15:05