Barcelona a ratat calificarea în optimile Champions League pentru prima oară din sezonul 2000-2001, iar Xavi e hotărât să taie în carne vie. Tehnicianul și-a făcut deja o idee clară despre valoarea lotului și unde sunt necesare întăriri. În acest moment, doar 3 jucători sunt considerați inamovibili de tehnicianul catalan: Ansu Fati, Pedri și Gavi.
Din cauza problemelor financiare pe care le traversează clubul, stafful tehnic nu dispune de un buget de transferuri, astfel că Xavi are o misiune foarte grea pentru a aduce jucătorii doriți. În consecință, Barcelona trebuie să renunțe la unii dintre fotbaliștii actuali, pentru a-și rotunji bugetul.
Presa catalană anunță că Xavi și-a dat acordul pentru ca Marc-Andre ter Stegen, unul dintre cei mai buni jucători, să fie pus pe lista de transferuri. Portarul de 29 de ani va fi vândut pentru o sumă de peste 40 de milioane de euro, speră Barcelona, un preț corect dacă ne gândim că acesta e considerat unul dintre cei mai buni portari din lume, iar vârsta este încă de partea sa. Ter Stegen poate să apere lejer încă 5-6 ani la cel mai înalt nivel, astfel că mai mult ca sigur va atrage atenția multor granzi.
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM 11 ORE
Venit la Barcelona în 2014, de la Borussia Monchengladbach, Ter Stegen a dovedit constanță și a pus umărul serios la cucerirea Champions League, dar și la cele 4 titluri ajunse în vitrina clubului de pe Camp Nou în ultimii ani.
CITEȘTE ȘI:
REAL MADRID FORȚEAZĂ CÂȘTIGAREA CHAMPIONS LEAGUE ÎNCĂ DE SEZONUL ĂSTA, CU UN SUPER-TRANSFER ÎN IANUARIE. ANUNȚUL MARCA

Xavi i-a găsit înlocuitor lui Ter Stegen: Onana

Xavi îl apreciază pe Ter Stegen, care, în mod normal ar avea postul de titular asigurat în noul proiect, doar că tehnicianul a trebuit să facă unele compromisuri, astfel încât, per total, formația blaugrana să crească.
E nevoie de întărirea lotului și, cum nu există un buget de transferuri, Barcelona trebuie să renunțe la unii jucători a căror cotă motivează alte echipe să vină cu oferte bune. Ter Stegen nu e văzut un fotbalist esențial pentru noul proiect, în contextul nevoii de întăriri pe alte posturi.
Din câte se pare, Xavi a apelat la această variantă pentru că Barcelona are la îndemână varianta Andre Onana, de la Ajax. Proaspăt revenit după suspendarea pentru dopaj, camerunezului îi expiră înțelegerea cu "lăncierii" în vară, când poate fi adus gratis.
De Onana s-a interesat în ultima perioadă și Inter, dar e de la sine înțeles că Barcelona are un cu totul alt pedigree decât italienii și va fi echipa aleasă de fotbalistul african. Acesta s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni portari din Champions League încă de acum 3 sezoane, când, și grație intervențiilor sale salvatoare, trupa lui Ter Stegen a ajuns până în semifinalele UCL.
Cazul de dopaj i-a dat cariera înapoi, evident, dar Onana are doar 25 de ani și e un portar de mare viitor. Și, în contextul în care Barcelona are nevoie de banii aferenți transferului lui Ter Stegen, pare o variantă ideală pentru catalani.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
ACUM 13 ORE
Liga
Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves
IERI LA 11:39