Barcelona încearcă să reducă suma necesară pentru salarii înainte de debutul în stagiunea 2021/22. Catalanii i-au reziliat deja contractul lui Matheus Fernandes, cel care a evoluat doar 17 secunde în sezonul trecut, iar acum încearcă să scape și de Samuel Umtiti și Miralem Pjanic.
Oficialii clubului blaugrana le-au propus celor doi fotbaliști să își încheie contractele cu Barcelona, urmând a putea să-și caute o nouă destinație din postura de jucători liberi de contract. Într-o scrisoare trimisă spre Umtiti și Pjanic, șefii de pe Camp Nou au explicat că vor să le dea opțiunea acestora de a pleca, ținând cont de situația financiară a clubului și de limita din bugetul pentru salarii.
Pjanic mai are 3 ani de contract cu Barcelona, timp în care ar mai câștiga circa 50 de milioane de euro, iar Umtiti mai este jucătorul catalanilor până în 2023, perioadă în care ar mai încasa 35 de milioane de euro. Este greu de crezut că vreunul dintre ei își va găsi o nouă înțelegere la fel de profitabilă, astfel că sunt șanse mari ca propunerea catalanilor să fie refuzată.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
De altfel, potrivit Marca, Umtiti se pregătește să le dea un răspuns oficialilor Barcelonei, anunțându-i că vrea să-și ducă contractul la bun sfârșit. Francezul speră să-l convingă în această vară pe Ronald Koeman că merită un loc în echipă, în acest moment simțindu-se din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic și dorindu-și să prindă mai multe minute.

"Avem problema fair-play-ului financiar!"

Unul dintre motivele pentru care Barcelona încearcă să reducă din salarii este legat de semnarea unui nou contract cu Messi. Președintele catalanilor, Joan Laporta, a spus recent că negocierile sunt în plină desfășurare, toate părțile implicate dorind semnarea unui nou contract, însă trebuie găsită o soluție juridică, pentru a nu fi încălcată regula fair-play-ului financiar.
"Vrem ca Lionel Messi să rămână. De asemenea, Leo vrea să rămână și este încântat de asta. Totul este pe drumul cel bun. Dar avem problema fair-play-ului financiar, trebuie să respectăm anumite reguli. Mi-aș dori săpot spune că Leo rămâne, dar încă suntem în curs de a găsi cea mai bună soluție pentru ambele părți", a declarat Laporta pentru postul de radio catalan Onda Cero.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14