În teorie, presa spaniolă anunță că proiectul lui Laporta are șanse să se transforme în ceva grandios. Se vorbește de aducerea lui Klopp, din vară, și se fac paralele între Eric Garcia, Gavi, Pedri și Ansu Fati și liderii generației lui Guardiola (Pique, Iniesta, Xavi și Messi).
Problemele financiare sunt însă foarte mari, iar acestea se repercutează asupra mutărilor făcute. În vară, s-au luat aproape exclusiv jucători liberi de contract, iar acum se pregătește un alt transfer care cu siguranță va fi amplu dezbătut. Sport.es anunță că Laporta e gata să îl transfere pe Divock Origi, rezervă eternă la Liverpool.
În vârstă de 26 de ani, atacantul belgian a eliminat-o pe Barcelona din semifinalele Champions League, în stagiunea 2018-2019, dar în ultimele sezoane a fost "uitat" de Klopp pe bancă. Odată cu venirea lui Jota, Origi nu a mai fost o variantă pentru primul "11" al "cormoranilor" în meciurile din Premier League sau Champions League. Astfel, stagiunea trecută a prins doar 9 meciuri pentru Liverpool în campionat, în majoritatea intrând pe final, pentru ca Salah sau Mane să fie odihniți. El nu a reușit vreun gol sau vreo pasă de gol în sezonul 2020-2021. Istoria se repetă și acum, Origi prinzând minute într-o singură partidă pentru formația de pe Anfield, în Premier League: cu Palace.
Premier League
Un star al lui City, hotărât să plece de pe Etihad! Guardiola e vehement: îl lasă să plece doar aici
ACUM 12 ORE
Chiar și așa, având în vedere că formația de pe Camp Nou dispune de resurse financiare limitate, Laporta pare decis să le direcționeze către vârful belgian. O mutare riscantă, care evident nu oferă vreo garanție din punct de vedere al performanței.
CITEȘTE ȘI:
10 MITURI DIN FOTBAL PE CARE E POSIBIL SĂ LE CREZI, DAR CARE NU SUNT ADEVĂRATE

Transferuri controversate pentru Barcelona

Catalanii i-au pierdut în ultimul an și jumătate pe Luis Suarez, Lionel Messi și Antoine Griezmann, iar în această vară ofensiva a fost întărită cu fotbaliști aduși din postura de jucători liberi de contract.
A fost adus Aguero, un atacant fantastic în perioada lui de glorie. Problema e că argentinianul nu a jucat aproape deloc în ultimul an și jumătate pentru City, fiind mai mereu accidentat. În plus, când a fost apt, Guardiola a preferat de multe ori să evolueze cu un "9" fals, considerându-l pe Kun prea lent și nepus la punct fizic. Ajuns pe Camp Nou, sud-americanul s-a accidentat din nou și nu a evoluat vreun minut. Se speră că el va putea bifa primele minute abia în noiembrie.
Dar mutarea care a creat cele mai multe polemici a fost cea din ultima zi de transferuri. Atunci, catalanii l-au cedat pe Griezmann la Ateltico și l-au adus în locul lui pe Luuk de Jong (foto sus). Rezervă la Sevilla, vârful batav a fost găselnița lui Koeman, dar mutarea nu se justifica din niciun punct de vedere. Trebuie spus că, înainte de a ajunge în lotul blaugrana, atacantul olandez avea ofertă de la modesta Mallorca și era tentat să îi dea curs.
Premier League
"Ronaldo nu e nici măcar în top 5!" Starul lui United, făcut praf de un fost atacant de la Real
ACUM 13 ORE
Premier League
Mo Salah și pasiunea sa ascunsă! Egipteanul, invitatul ducilor de Cambridge la un eveniment special
ACUM 14 ORE