Gafe în serie pentru Koeman: "Termenul "inventat" va intra în istorie". Concluzia serii: "Am jucat minunat"

Cristian Mihală

Actualizat 21/09/2021 la 07:46 GMT+3

Ronald Koeman a devenit ținta ironiilor presei din Spania, după discursul avut după Barcelona - Granada 1-1. Tehnicianul olandez a inventat un nou termen și a părut că a văzut cu totul alt meci.

Ronald Koeman y Mingueza, Barcelona 1-1 Granada

Credit imagine: Getty Images

Barcelona nu a reușit să treacă de codașa Granada. Ba mai mult, a obținut remiza în ultimele secunde ale partidei, la capătul unui meci în care a abuzat de centrări, însă acestea rar și-au găsit ținta.
Koeman pare să nu fie omul care să reclădească formația de pe Camp Nou după plecarea lui Messi, iar acesta a intrat atât în colimatorul fanilor, cât și al presei. Acum o săptămână, olandezul spunea că "datorită mie, Barcelona are acum viitor". O concluzie ce nu pare să aibă legătură cu realitatea din niciun punct de vedere, lucru taxat la vremea respectivă de jurnaliștii iberici. După doar câteva zile, Barcelona era umilită în Champions League de Bayern, 3-0, care putea lejer să marcheze mai mult.
Acum, după egalul contra uneia dintre formațiile care, după 5 etape nu a reușit încă vreo victorie, Koeman a comis o nouă gafă.
"Le-am zis să joace "tiki-taki" pentru că nu avem jucători care să treacă de adversari în dueluri unu la unu și nici fotbaliști de viteză", a spus tehnicianul batav la conferința de presă.
Termenul este evident "tiki-taka" și se referă la țesătura de pase cu care formația blaugrana își amețea adversarii în perioada Guardiola.
"Termenul "inventat" de Koeman a devenit rapid viral și va intra în istorie", notează sport.es.
CITEȘTE ȘI:

Koeman, discurs ca după o mare victorie

Dincolo de această eroare de comunicare, Koeman a avut un discurs considerat total nepotrivit, având în vedere cât de modest a fost adversarul. Olandezul a încercat să glorifice atitudinea propriilor jucători, iar concluzia a fost că Barcelona "a jucat minunat".
"Nu am intrat puternic, nu am jucat bine la început și am pierdut centrul terenului, motiv pentru care ne-au marcat. Știam că, dacă vom primi gol, Granada se va rezuma doar la apărare și nu va lăsa spații. Pe parcursul meciului echipa a fost tot mai bună, jucând cu mare dăruire. Este necesar să subliniem ambiția Barcelonei de a încerca să câștige azi. Am jucat minunat, oamenii sunt nemulțumiți că echipa nu câștigă, dar nu pentru atitudinea fotbaliștilor", a mai spus tehnicianul.
Fanii Barcelonei au ajuns să îl regrete, din cauza lui Koeman, pe Ernesto Valverde, tehnician extrem de criticat în perioada în care a antrenat pe Camp Nou. Acesta a primit foarte multe șanse de la fostul președinte, Bartomeu, ca urmare a relației excelente pe care o avea cu Lionel Messi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo