Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland îi cere Barcelonei un salariu astronomic. Ce alte condiții a pus pentru transfer

Cristian Mihală

Actualizat 05/04/2021 la 07:38 GMT+3

Erling Haaland a devenit prioritatea lui Joan Laporta, noul președinte al Barcelonei. Transferul tânărului norvegian nu va fi deloc ușor de făcut, în contextul în care reprezentanții săi cer un salariu uriaș.

BVB-Torjäger Erling Haaland im Spiel gegen Eintracht Frankfurt

Credit imagine: Getty Images

Săptămâna trecută, Mino Raiola, agentul fotbalistului lui Dortmund și Alf Inge Haaland, tatăl atacantului, au început să facă turul marilor cluburi din Europa pentru a perfecta mutarea anului în fotbalul mondial.
Cei doi au mers în Spania, unde au stat de vorbă cu Barcelona și Real Madrid, dar și din Premier League există semnale evidente pentru un transfer. La adăpostul performanțelor din ultimul an și în contextul în care Dortmund are șanse minime să mai prindă Champions League, transferul e doar o chestiune de "unde și cum".

Salariul uriaș cerut de Haaland Barcelonei

Mundo Deportivo scrie că Barcelona, care părea în pole-position pentru mutare, nu e deloc sigură că aceasta se va produce. Asta din cauza pretențiilor uriașe avute de vârful nordic. Conform sursei citate, Haaland vrea 20 de milioane de euro la semnătură și un salariu de 30 de milioane de euro/sezon. În contextul crizei financiare, care a dus la micșorarea salariilor celor mai mulți dintre jucătorii blaugrana, astfel de cifre par aberante. "Salariul astronomic pe care Haaland i l-a cerut Barcelonei", e titlul dat de spanioli, care au dezvăluit și alte condiții pe care tânărul jucător le pune catalanilor.
Una dintre doleanțe ar fi prelungirea contractului lui Messi, pentru că doar așa Haaland crede că echipa va avea o șansă reală la Liga Campionilor. Vârful vrea trofee și va merge doar la un club care îi oferă garanții că poate lupta pentru cea mai râvnită competiție inter-cluburi din Europa.
Presupunând că Barcelona va fi capabilă să îi acopere salariul lui Haaland, clubul va trebui să facă un efort uriaș și pentru a se înțelege cu Dortmund. Fotbalistul are o clauză de 75 de milioane de euro, dar aceasta va fi activă abia din 2022. Ca atare, oficialii nemților vor dori mult peste 100 de milioane de euro pentru a-l lăsa să plece în vară, chiar dacă echipa nu se califică în Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo