Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland sau Mbappe? Sergio Ramos a dat răspunsul: pe cine trebuie neapărat să transfere Real Madrid

Cristian Mihală

Publicat 12/03/2021 la 07:50 GMT+2

Sergio Ramos, căpitanul lui Real Madrid, este de părere că Florentino Perez ar trebui să îl transfere pe Erling Haaland în vară. Fundașul îl apreciază cel puțin la fel de mult pe Mbappe, dar consideră că acesta ar fi mult mai greu de adus.

Kylian Mbappe și Erling Haaland

Credit imagine: Getty Images

În vară, Real Madrid nu a făcut vreun transfer, pentru prima oară în istoria modernă a clubului. S-a vorbit despre faptul că președintele de pe Bernabeu strânge bani pentru aducerea lui Mbappe în 2021, francezul de la PSG fiind marele său vis.
Între timp, situația s-a complicat puțin. Mbappe are contract cu campioana din Hexagon până în 2022 și nu a semnat prelungirea, însă oficialii francezi au încredere că îl vor convinge. Pe radarul lui Real a apărut și Haaland, "mașina de goluri" a lui Dortmund, care are o clauză de reziliere mult mai "domestică".

Haaland, transferul ideal pentru Real Madrid, crede Sergio Ramos

Deși îl vede pe Mbappe urmașul lui Ronaldo și Messi, Sergio Ramos crede că ar fi mult mai logic pentru Real să încerce transferul lui Haaland. Ar fi o tranzacție mult mai ieftină, iar fotbalistul ar oferi garanții că ofensiva blanco marchează la foc automat. În acest sezon, Real are cea mai slabă medie de goluri din ultimii 14 ani, iar Benzema are nevoie de ajutor în atac.
"Având în vedere circumstanțele, cred că ar fi mult mai ușor să îl transferăm pe Haaland. Dar cel care are șansele cele mai mari să fie urmașul lui Cristiano, Messi sau Neymar este Mbappe. Însă, dacă ne raportăm la situația de față, cu aceste probleme financiare pe care le au cluburile, e mult mai dificil să ajungi la un numitor comun pentru transferul lui Kylian. Așa că nu cred că ar fi deloc o idee rea ca Real Madrid să își întărească atacul cu un număr "9" ca Haaland. Are o foame de goluri incredibilă, vrea să câștige trofee. Ne-ar oferi ceva ce nu avem, e un vârf de talie, care marchează meci de meci. Ar aduce un plus fantastic pentru echipă. Și Kylian ar aduce același plus, evident, dar cred că e mult mai simplu să îl aduci pe Erling", a spus Sergio Ramos, potrivit as.com.
În ceea ce îl privește, Sergio Ramos a revenit la antrenamente și este gata să reintre în primul "11" al lui Zidane. El ar putea chiar primi minute cu Elche, sâmbătă, astfel încât să își intre în ritm înainte de returul cu Atalanta. În turul optimilor Ligii, Real s-a impus în deplasare contra echipei lui Gasperini, 1-0.
De notat că Sergio Ramos a fost întrebat în interviul preluat de As și despre situația sa contractuală. Căpitanul blanco e în ultimele 6 luni de contract și până în acest moment nu s-a ajuns la un numitor comun pentru prelungire. "Nu e nimic nou", a spus fundașul, care a discutat pe scurt despre așteptările sale și despre negocieri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo