Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joan Laporta a recunoscut că i-a spus "Nu" lui Cristiano Ronaldo. Pe cine a transferat Barcelona

Cristian Mihală

Actualizat 13/01/2021 la 17:32 GMT+2

Barcelona a fost foarte aproape de a-l aduce pe Cristiano Ronaldo. A recunoscut-o chiar Joan Laporta, președintele de atunci al catalanilor. În ciuda sumei excelente care trebuia investită pentru portughez, gruparea blaugrana a declinat această variantă, pentru că tocmai îl transferase pe Ronaldinho.

2011 Primera Division Real Madrid FC Barcelona Lionel Messi Cristiano Ronaldo

Credit imagine: dpa

Messi și Ronaldo ar fi jucat în aceeași echipă, începând cu mijlocul anilor 2000, dacă Joan Laporta ar fi fost ceva mai inspirat. Fostul președintele al Barcelonei nu regretă, însă, că nu l-a adus pe CR7 în Catalunya și a explicat cum lusitanul a fost ratat. 2003 a fost anul unor mutări extrem de sonore pe piața transferurilor. Pe Camp Nou a ajuns Ronaldinho (transferat de la PSG), iar la scurt timp agentul lui Ronaldo l-a propus pe acesta catalanilor. S-a considerat că "Dințosul" și CR7 joacă pe același post și nu s-a făcut vreo mișcare în direcția finalizării discuțiilor. După doar câteva săptămâni, portughezul semna cu Manchester United și urma să devină unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie.
"Eram pe punctul să semnăm cu Ronaldinho și Rafa Marquez. Agenții lui Marquez ni l-au propus și pe Cristiano Ronaldo, care era la Sporting în acel moment. Unul dintre impresari mi-a zis că Manchester United e gata să plătească 19 milioane pentru el, dar că ni-l poate vinde nouă pentru doar 17. Dar noi investisem deja în Ronaldinho, Cristiano juca la acel moment doar bandă și am considerat că suntem acoperiți pe acel post. L-am refuzat și nu regret pentru că Ronaldinho a făcut câteva sezoane excepționale la noi", a dezvăluit Joan Laporta.
Venirea lui Ronaldinho în Catalunya a schimbat nu doar fața Barcelonei, dar și percepția la nivel mondial, zeci de milioane de spectatori îndrăgostindu-se de gruparea blaugrana grație "Dințosului". În perioada în care a evoluat pentru trupa de pe Camp Nou, brazilianul a fost motorul uneia dintre cele mai spectaculoase echipe din istorie, Barcelona cucerind alături de el două titluri și UEFA Champions League.

Laporta candidează din nou la alegerile pentru președinția Barcelonei și e mare favorit

Deși ziarele din Spania au scris că Victor Font e marele favorit pentru a deveni președintele Barcelonei, în urma alegerilor de la finalul acestei luni, un sondaj făcut la început de an arată cu totul altceva.
Conform ultimelor predicții, făcute înainte de alegerile pentru șefia clubului blaugrana, Joan Laporta ar aduna 52,3% din sufragii, cu aproape 40 de procente mai mult decât Victor Font, cel care părea că are o misiune ușoară în a deveni noul președinte al grupării de pe Camp Nou. Acesta ar strânge, dacă alegerile ar avea loc azi, doar 13,2% dintre voturi. Trebuie spus că 17,2% dintre respondenți sunt indeciși cu privire la vot, lucru care ar putea fi decisiv.
Mundo Deportivo a comandat un macro-sondaj de la compania specializată Time Consultants, care a luat legătura cu 220 de membri cu drept de vot. S-au respectat inclusiv criteriile de sex, la sondaj răspunzând bărbați în procent de 69,5% și femei în proporție de 30,5%. Procente foarte apropiate de realitate, 73% dintre socios fiind bărbați și 27% femei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo