Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kroos nu îl vede pe Ronaldo între cei mai buni 5 jucători din istoria lui Real. Pe cine a ales

Cristian Mihală

Publicat 03/12/2021 la 08:15 GMT+2

Toni Kroos a răspuns provocării de a construi cel mai bun "5" din istoria lui Real Madrid. Surprinzător, mijlocașul german nu l-a nominalizat pe Cristiano Ronaldo, golgheterul all-time al clubului.

Toni Kroos, jugador del Real Madrid, abrazado por Cristiano Ronaldo

Credit imagine: EFE

Când vorbim de un prim "11" al unui club legendar ca Real Madrid, cu siguranță că pe dinafară rămân mulți fotbaliști de mare valoare. Dar când exercițiu de imaginație se reduce la alegerea a 5 fotbaliști, misiunea devine aproape imposibilă.
Kroos, mijlocașul blanco, a fost rugat să își alcătuiască o formație din cei pe care îi consideră cei mai buni din istoria grupării de pe Bernabeu, având libertatea să aleagă, indiferent de post. Neamțul a vrut să acopere toate pozițiile, astfel că fotbaliști precum Ronaldo, golgheterul all-time de pe Bernabeu (și golgheterul all-time al Ligii), Di Stefano sau Ferenc Puskas au rămas pe dinafară.
CITEȘTE ȘI:

Cei mai buni jucători din istoria Realului, în viziunea lui Kroos

În schimb Kroos a surprins cu alegerea lui Uli Stielike, un compatriot. Germanul ajuns acum la 67 de ani a evoluat în capitala Spaniei timp de 8 ani (1977-1985) și a pus umărul la cucerirea a 3 titluri de campion. Dincolo de faptul că provin din aceeași țară, Stielike avea un stil de joc foarte asemănător cu Kroos, cu o mențiune: pe lângă pasele excepționale, germanul marca ceva mai des. În cele 215 partide jucate în tricoul blanco, Stielike a punctat de 41 de ori.
"Am ales un sistem 1-1-2-1. Am ales doi mijlocași pentru că îi consider foarte importanți. În poartă, trebuie să mă opresc la Iker Casillas. De când m-am născut și până am venit aici, nu am știut vreun alt portar al lui Real Madrid în afară de el. Am avut ocazia să joc alături de el, e un goalkeeper special. În defensivă îl aleg pe Roberto Carlos, a fost un fundaș legendar, dar nu a fost doar un apărător, a marcat o mulțime de goluri cu acel picior stâng incredibil. Îl cunosc, călătorește uneori cu noi, și e și un tip grozav. O legendă absolută. Apoi îl voi pune în echipă pe Uli Stielike. Să joci atât de multe meciuri pentru Real Madrid e grozav, era un pasator fantastic. Următorul e, bineînțeles, Zinedine Zidane. L-am avut antrenor, dar și ca fotbalist l-am idolatrizat. Modul în care evolua făcea meciurile atât de frumoase. Nu am niciun dubiu că Zizou trebuie să fie în echipa mea. Ultimul de pe listă este Raul, un jucător pe care l-am urmărit mereu cu plăcere. Am avut mereu senzația că are o mentalitate de învingător, că dă mereu tot, că e un căpitan grozav. Sunt fericit că l-am cunoscut, chiar dacă după retragere. E un tip formidabil, un adevărat exemplu. E și un super-star și un om deosebit în același timp", a spus Toni Kroos.
Absența lui Ronaldo nu e una care să aibă o altă motivație, relația dintre Kroos și lusitan fiind una foarte bună. De altfel, de fiecare dată când a fost rugat să vorbească despre fotbalistul care aseară a marcat golurile cu numărul 800 și 801 din carieră, germanul a făcut-o la superlativ.
"Am jucat alături de Ronaldo timp de 4 sezoane și nu exagerez când spun că cele mai mari succese ale noastre, în Liga Campionilor, au venit în primul rând datorită lui", spunea Kroos anul acesta pentru Einfach mal Luppen.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo