3 meciuri, 2 victorii și un egal (pe terenul lui Chelsea). Acesta este bilanțul lui Carrick ca interimar la United. Secund al lui Ole, fostul mijlocaș a acceptat să rămână la cârma clubului, chiar dacă știa că e o funcție temporară, urmând să fie dat la o parte odată ce conducătorii vor găsi alt antrenor. Carrick a primit garanții că va rămâne secundul lui Rangnick, însă fostul internațional englez a ales să plece.
"Timpul meu la acest club grozav va fi mereu sinonim cu cei mai buni ani ai carierei. Am decis că acum este momentul potrivit pentru a părăsi clubul. Mi-aș dori să îi urez lui Ralf Rangnick, staffului, jucătorilor și fanilor tot ce e mai bun în viitor", a explicat Carrick la conferința de presă de după partida cu Arsenal.
Fără a fi un fotbalist care să iasă în evidență din punct de vedere estetic, Carrick s-a transformat într-o adevărată legendă pe Old Trafford, grație constanței și determinării lui. A evoluat 12 ani ca jucător în Teatrul Viselor, în primele 7 sezoane bifând o medie incredibilă de 45 de meciuri/stagiune (în toate competițiile). A câștigat 5 titluri, pierzând alte două campionate la diferența minim posibilă, de un punct. A jucat 3 finale de Champions League și a pus umărul la cucerirea a 17 trofee în perioada în care a îmbrăcat tricoul "diavolilor".
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
CITEȘTE ȘI:
CHRISTIAN ERIKSEN A RELUAT ANTRENAMENTELE! CE CLUB I-A ÎNTINS O MÂNĂ DE AJUTOR MIJLOCAȘULUI DANEZ

De ce a plecat Carrick de la Manchester United?

Chiar dacă era la club în momentul în care Solskjaer a preluat postul de antrenor principal al lui United (Carrick fusese inițial, după retragerea ca fotbalist, secund al lui Mourinho pe Old Trafford), fostul mijlocaș a simțit că, odată cu plecarea norvegianului, e cazul să facă și el un pas în spate. Vorbim de o fidelitate față de Ole, alături de care a lucrat aproape 3 ani. De altfel, Carrick a dorit să plece de la United odată cu fostul antrenor, dar, înțelegând că echipa are nevoie de un interimar, a acceptat să îndeplinească această sarcină.
Rangnick vrea să își aducă câțiva oameni în stafful tehnic al lui United, dar a acceptat imediat să îl păstreze și pe Carrick, odată ce cei din conducere i-au solicitat acest lucru. Fostul mijlocaș central nu doar că nu a considerat normal acest lucru, dar s-a gândit și în perspectivă: în vară va veni un alt antrenor, cu stafful său, și nu a dorit să fie pus și atunci în situația de a fi salvat de conducere.
Dincolo de aceste aspecte, la 40 de ani Carrick consideră că și-a făcut ucenicia ca secund și e gata să preia o echipă din postura de principal. Se vorbește deja de mai multe alternative din Championship, cea mai probabilă fiind Derby County. Echipa e acum condusă de Rooney, care e văzut drept principalul favorit să îi ia locul lui Rafa Benitez, la Everton. Un eșec al "caramelelor" cu Arsenal, în weekend, ar putea duce la despărțirea de spaniol și la instalarea fostului mare atacant pe Goodison Park. Ca atare, Carrick ar avea drum liber spre Derby County, unde ar fi lipsit de presiune și ar avea șansa să își construiască propria carieră de principal.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37