În această vară, catalanii au fost nevoiți să renunțe la Messi și Griezmann, din cauza problemelor financiare avute, iar partida cu Bayern, din Champions League, scor 0-3, a arătat cât de departe e în acest moment formația lui Koeman de elita fotbalului din Europa.
Totuși, fanii formației blaugrana au motive de bucurie, în perspectiva stagiunii 2022-2023. Se estimează că lucrurile se vor regla până atunci din punct de vedere financiar, iar Laporta îi va putea aduce viitorului antrenor (lui Koeman îi expiră contractul în vară și probabil nu va mai continua) câțiva fotbaliști care să întărească sensibil lotul.

Haaland, marele pariu al lui Laporta, la Barcelona

Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
ACUM 7 ORE
Mundo Deportivo titrează că Erling Haaland este fotbalistul de care se leagă speranțele actualei conduceri a catalanilor. Norvegianul care a marcat 68 de goluri în 67 de partide pentru Dortmund va putea fi achiziționat pentru doar 75 de milioane de euro, din 2022 urmând a fi activată o clauză în acest sens. Evident, de semnătura vârfului de 21 de ani sunt interesate și alte mari cluburi din Europa, iar Barcelonei îi va fi complicat să aducă suficiente argumente pentru ca atacantul să o aleagă. Totuși, Laporta are relații foarte bune cu Mino Raiola, agentul jucătorului, iar acest lucru ar putea fi decisiv.
Tot un jucător impresariat de Raiola, Paul Pogba, este al doilea pe lista catalanilor. Anul acesta, președintele blaugrana s-a axat pe aducerea de fotbaliști de calitate liberi de contract (vezi Eric Garcia sau Depay), iar acest plan va continua. Francezului îi expiră înțelegerea cu United în 2022 și nu pare tentat să prelungească. Deja agentul său a recunoscut că Juventus e o opțiune pentru mijlocaș, dar e de așteptat ca fotbalistul lui Solkjaer să își dorescă mai degrabă Barcelona, care îi va oferi un salariu superior, dar și perpective mai bune de a face performanță.
Al treilea jucător dorit de șefii de pe Camp Nou este Dani Olmo. Fotbalistul a fost dorit și în ultima zi de mercato din vara acestui an și își dăduse acordul pentru un contract pe 5 ani. Leipzig nu a fost de acord cu oferta și, cum catalanii nu au fost siguri că transferul poate fi înregistrat în timp util, au renunțat pentru moment la idee. Leipzig e într-o situație disperată, după ce și-a vândut toate vedetele și se estimează că va avea mari probleme în 2022, șansele să mai prindă Liga fiind minime. Olmo ar reveni astfel la clubul pe care l-a părăsit la 16 ani pentru a merge la Dinamo Zagreb.
Cum ar vrea Laporta să arate Barcelona de sezonul viitor
  • Ter Stegen - Pique, Eric Garcia, Araujo - Busquets - Frankie de Jong, Pogba, Pedri, Dani Olmo (Ansu Fati) - Depay, Haaland
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
ACUM 18 ORE
Ligue 1
Messi a marcat o dublă cu Honduras, dar a lămurit și o problemă de la PSG! "Știam că așa va fi"
IERI LA 14:05