Barcelona are cel mai slab start de sezon din 1988 până în prezent, iar Koeman nu are datele necesare pentru a scoate echipa din criză și a produce revirimentul mult așteptat. Odată cu plecarea lui Messi, vom asista la o schimbare totală în jocul catalanilor, însă tehnicianul olandez pare să fie total depășit.
Joan Laporta a ieșit aseară cu un mesaj către fani, în care a cerut răbdare și unitate, menționând că știe ce trebuie făcut pentru ca această criză să se termine. Indirect, președintele a lăsat de înțeles că se gândește la un nou staff tehnic, iar presa consideră că zilele lui Koeman sunt numărate. Un cadidat ideal pentru înlocuirea batavului ar fi compatriotul acestuia, Ten Hag. În vârstă de 51 de ani, antrenorul lui Ajax a creat la Amsterdam o echipă care pare, la alt nivel, evident, copia Barcelonei lui Guardiola. Totuși, tehnicianul nu ia în calcul să preia Barcelona, așa cum a confirmat aseară, după victoria cu 5-0 a echipei sale pe terenul lui Sittard.
"Ce treabă am eu cu toate acestea? Sunt ocupat la Ajax. Aceste zvonuri...sunt amuzante pentru voi, dar nu și pentru mine", a spus Ten Hag după victoria lui Ajax de aseară.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 10 MINUTE
CITEȘTE ȘI
BARCELONA A AJUNS SĂ LE PROVOACE MILĂ RIVALILOR: "SUNT MADRILIST, DAR NU ÎMI PLACE SĂ VĂD BARCA AȘA"

Xavi şi Roberto Martinez, favoriţii lui Laporta pentru banca Barcelonei

Xavi a arătat deja că are calităţi indiscutabile şi nu sunt puţini care îl compară deja cu fostul lui antrenor, Pep Guardiola. De altfel, fostul mare mijlocaş era prima variantă a lui Victor Font, cel creditat acum un an cu prima şansă să câştige alegerile pentru preşedinţia Barcelonei.
Se pare că Laporta a încercat să îl convingă pe Xavi să preia clubul de pe Camp Nou încă din primăvară, după ce a câştigat alegerile, dar acesta a refuzat, unul dintre motive fiind legat de faptul că a făcut parte din proiectul lui Victor Font şi ar vedea o asemena mutare ca o trădare.
Alţi au fost de părere că actualul antrenor de la Al Sadd cunoaşte bine problemele şi nu ar vrea să îşi înceapă cariera de antrenor la nivel înalt cu o misiune imposibilă.
Între timp, lucrurile s-au schimbat: plecarea lui Messi duce la o transformare inevitabilă, iar presiunea e mult mai mică. Barcelona nu are în acest moment vreo ambiţie europeană, iar de titlu cu greu se poate vorbi, astfel că Xavi va avea timp să reconstruiască.
Al doilea pe lista lui Laporta este selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez. Acesta are marele dezavantaj că e destul de scump şi cere garanţii privind lotul, astfel încât să fie sigur că poate să facă treabă în Catalunya. E nevoie de transferuri, iar conducerea nu îi poate garanta aceste mutări, având în vedere cât de prost stă echipa din punct de vedere financiar.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Ronaldo Koeman, în contextul în care catalanii au până la finalul acestei luni doar partide uşoare. Dacă va exista un nou pas greşit până la partida cu Atletico Madrid, nu e exclus ca Laporta să forţeze despărţirea de batav.
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
ACUM 9 ORE
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi i-a speriat pe brazilieni cu forma de la Cupa Mondială! Avertismentul lui Dani Alves
IERI LA 12:33