Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid "se roagă" de Hazard să plece. Marea speranţă a lui Florentino Perez vine din Anglia

Cristian Mihală

Publicat 11/05/2022 la 12:01 GMT+3

Eden Hazard reprezintă marea problemă a lui Real Madrid, în prezent, Florentino Perez sperând să scape de jucătorul care reprezintă cea mai mare gafă din istoria "galactică". Belgianul refuză să plece, dar formaţia de pe Bernabeu speră că Newcastle îl va convinge.

Eden Hazard muss mehrere Wochen pausieren

Credit imagine: SID

Adus în 2019 la Real Madrid, Hazard trebuia să îl facă uitat pe Ronaldo, care plecase la Juventus. Florentino Perez a plătit la vremea respectivă peste 100 de milioane de euro pentru atacantul de bandă, însă acesta a fost o dezamăgire teribilă. Mulți îl văd deja cel mai mare "flop" din istoria fotbalului, dacă ne uităm la prețul plătit, așteptări și realitatea evoluțiilor.
Hazard a jucat în doar 65 de meciuri pentru los blancos, accidentându-se extrem de des, iar în această stagiune, deși nu a mai avut parte de foarte multe probleme medicale, a primit doar 7 meciuri ca titular, în campionat, din partea lui Ancelotti.
La 31 de ani, Hazard pare un fotbalist la apus de carieră, astfel că Florentino Perez voia neapărat să îl vândă. Știe că nu își va recupera nici măcar jumătate din investiție, dar voia să scape de salariul uriaș al unui fotbalist care ajută foarte puțin echipa.
CITEŞTE ŞI:

Hazard refuză orice transfer, Real Madrid speră că Newcastle îl va convinge

Hazard a refuzat de pe acum orice posibil transfer în vară, transmițându-i conducerii că e gata să rămână la Madrid și să lupte pentru un loc de titular. În teorie, planul belgianului e unul de mare campion, însă oficialii de pe Bernabeu nu mai cred că Hazard poate fi o soluție pentru o formație care are ambițiile Realului.
Din acest punct de vedere, conducerea blanco se confruntă cu un nou caz "Bale", fotbalist care de ani buni nu mai joacă pentru Real în mod constant, dar care a refuzat să se transfere în altă parte, având un salariu uriaș pe Bernabeu.
Dacă de galez Real Madrid va scăpa în vară, când i se termină contractul, cu Hazard trebuie să mai aibă răbdare încă doi ani. Pentru că actualul angajament expiră abia la finalul lui mai 2024.
Totuşi, trebuie spus că formaţia de pe Bernabeu încă mai speră că va scăpa de belgian, în contextul în care în ultimele luni Newcastle s-a interesat de mai multe ori de un posibil transfer. Suma mutării nu ar fi o problemă pentru "coţofene", mai ales că Real îl va vinde la preţ redus, şi, în teorie, nici salariul. Eddie Howe e încântat de o posibilă colaborare, convins că jucătorul care a fost atât de bun în perioada Chelsea îşi poate recăpăta strălucirea.
Hazard e unul dintre puţinii jucători "world class" (ca titulatură, pentru că din punct de vedere al randamentului din teren atacantul de bandă nu poate sub nicio formă să fie numit astfel) la care gruparea de pe St. James Park are acces şi e de aşteptat să facă suficient astfel încât să îi ofere o remuneraţie care să îl facă pe belgian să revină în Premier League. Cum Real i-a transmis destul de clar fotbalistului că nu intră în planurile lui Ancelotti (mai ales că pe Bernabeu e aşteptat Mbappe, iar tripleta ofensivă e completă, starul lui PSG urmând să joace alături de Benzema şi Vinicius), e de aşteptat ca un salariu superior să îl motiveze pe fostul jucător al lui Chelsea. Deşi Real nu exclude varianta conform căreia lui Hazard îi convine situaţia actuală, în care nu joacă aproape deloc dar încasează sume uriaşe.
260.000 de euro/săptămână câștigă Hazard la Real Madrid, salariu pe care nu mai are cum să îl obțină în altă parte, excepţie Newcastle probabil, având în vedere cât de mult i-a scăzut cota de piață în ultimii ani.
4 goluri a marcat Hazard pentru formația de pe Bernabeu, în campionat, de la transferul de la Chelsea. Fiecare gol a costat-o, până acum, 25 de milioane pe formația care e lider în La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo