Tehnicianul francez a reușit imposibilul cu Real. A cucerit trei Ligi ale Campionilor (2015–16, 2016–17, 2017–18), , iar plecarea sa ulterioară a lăsat echipa într-o criză fără precedent în istoria recentă. Zizou s-a întors și a resuscitat formația, sezonul trecut reușind să câștige un titlu ce la un moment dat părea pierdut.
Totuși, acum Real e într-un moment de cumpănă, iar stafful tehnic nu pare capabil să mai gestioneze situația. Vorbim și de anumite probleme la nivel de lot, însă senzația generală e că Zidane nu mai reprezintă soluția.
"Zidane, un ciclu terminat la Real Madrid", a titrat Marca azi, după ce Real a fost eliminată rușinos din Cupa Spaniei. "Dacă Zidane va continua și din vară pe Bernabeu, ar fi un miracol", e concluzia jurnaliștilor spanioli.
Fotbal
Zinedine Zidane a bătut palma pentru a reveni pe banca tehnică! Cu cine a ajuns la un acord
22/11/2022 LA 09:06

Schimbări importante la Real Madrid, în vară

Real Madrid a pierdut în doar o săptămână două trofee: după ce a fost eliminată de Bilbao în semifinalele Supercupei, a ieșit și din Cupa Regelui. Gruparea blanco e încă în cursa pentru campionat și Champions League, dar șansele să câștige vreuna din competiții par minime. Atletico Madrid e "ceas" în La Liga și cu greu poate fi deraiată din drumul spre titlu, în timp ce în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume există formații care, la acest moment, par mult mai puternice. Bayern, City, Liverpool și PSG sunt creditate de specialiști cu cele mai mari șanse în Champions League.
Ca atare, la finalul acestei stagiuni, Florentino Perez va trage linie și va decide mai mult ca sigur înlocuirea lui Zidane, dar și o "curățenie" la nivel de lot. Mulți fotbaliști au evoluat mult sub potențial în acest sezon și nu par că au soluțiile pentru a-și relansa carierele.
"Real Madrid poate câștiga încă două titluri, dar uzura suferită de Zidane și de unii dintre jucătorii săi este mai mare decât posibilitatea de a câștiga fie La liga, fie Liga Campionilor, competiții în care formația blanco nu este favorită. Decizia schimbărilor va veni la sfârșitul sezonului. Zidane nu se gândește să demisioneze, dar nu va putea continua încă o campanie fără să cucerească nimic în actuala", mai notează sursa citată.

Zidane, după eliminarea din Cupă: "Nu e o rușine"

Real Madrid a părăsit Cupa în 16-mile competiției, "scufundată" de Alcoyano, o echipă de Liga a 3-a, care s-a impus cu 2-1 în prelungiri, jucând în "10".
Zidane a trimis în teren o echipă alcătuită în cea mai mare parte din rezerve, desconsiderând ușor echipa adversă. Aceasta s-a dovedit a fi un adversar imbatabil pentru rezervele lui Real.
La final, tehnicianul blanco nu a vrut să dea amploare înfrângerii, dar spaniolii au vorbit de eșec ca despre o adevărată bornă negativă în istoria clubului. "Real Madrid a trăit o noapte neagră. Alcoyano intră în istoria Madridului așa cum au făcut Alcorcón sau Toledo înainte, plasând echipa albă într-o criză incontestabilă" scriu spaniolii. "O înfrângere cu rezonanță pe toată planeta fotbalului, pentru consecințele pe care le poate avea. Impotența și lipsa de reacție din partea echipei lui Zidane pun întregul proiect în discuție", accentuează ibericii.
"Acesta este cuvântul folosit de voi - rușine. Nu este cuvântul folosit de mine. Așa este fotbalul, este dificil. În mod normal, jucăm cu o echipă din liga a treia, ar fi trebuit să câștigăm, dar nu a fost așa. Dar nu este o rușine, nici vorbă! Acest gen de lucruri se întâmplă, trebuie să ți le asumi, eu mi le asum în totalitate. Vom continua să muncim. Nu o vom lua razna de la un singur rezultat | Zinedine Zidane"
Zinedine Zidane a vorbit și despre viitorul său la Real Madrid: ”Când pierzi mereu se vor discuta despre astfel de lucruri... Îmi asum responsabilitatea și ce va fi, va fi, eu sunt calm. Când suntem pe teren, jucătorii dau totul. Dar câteodată nu iese totul. Trebuie să ne asumăm, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare".
Cupa Mondială FIFA
Zidane vrea ca Mondialul din Qatar să se desfășoare normal! "Renunțați la polemici!"
25/10/2022 LA 08:08
Fotbal
Zinedine Zidane sărbătorește 50 de ani. Viața sa fabuloasă, rezumată în 50 de date semnificative
23/06/2022 LA 10:56