În ultima zi de mercato din vară, Koeman a făcut o mutare de neînţeles: l-a adus pe Luuk de Jong, de la Sevilla. Probabil tehnicianul olandez s-a speriat de faptul că Barcelona l-a cedat pe Griezmann, la Atletico şi a vrut să aibă soluţii în ofensivă, în contextul în care Aguero, Dembele şi Fati erau accidentaţi.
Luuk de Jong este însă un fotbalist mult sub pretențiile Barcelonei, lucru pe care îl putea spune oricine, exceptându-l pe Koeman, dacă s-ar fi uitat ce s-a întâmplat cu vârful batav în ultimele sezoane. Vârful ajunsese rezervă la Sevilla și era la un pas să meargă la modesta Mallorca, dar Koeman a insistat pentru a-l transfera, odată cu plecarea lui Griezmann. O decizie total neinspirată, astfel că însuşi Koeman l-a folosit foarte puţin, vârful marcând un singur gol pentru Barcelona de când a fost transferat.
Xavi, noul antrenor, a urmărit atent Barcelona, înainte de a semna, iar acum a luat decizia finală: vârful olandez trebuie cedat cu orice preţ. Tehnicianul i-a transmis deja decizia sa lui Laporta, explicându-i totodată că echipa are nevoie de un atacant de careu, în contextul problemelor de inimă ale lui Aguero.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
ACUM 6 ORE
"Deși Barçei îi lipsește omul de gol, Luuk de Jong, care a ajuns pe Camp Nou în ultima zi de mercato la dorința lui Ronald Koeman, nu intră în planurile lui Xavi Hernández. Clubul vrea să scape de olandez în această iarnă", notează sport.es.
CITEŞTE ŞI:
RĂDOI L-A FĂCUT PRAF PE MARICA DUPĂ CE A AUZIT CE A SPUS DESPRE EL: "ŞTIŢI PROVERBUL ĂLA?"

Luuk de Jong, înapoi la Sevilla

Destinaţia cea mai probabilă a vârfului batav este Sevilla, fosta echipă. Interesant e că Luuk de Jong nu mai intra în planurile lui Lopetegui în vară, motiv pentru care acesta a fost de acord ca atacantul să plece, însă acum situaţia s-a schimbat. En-Nesiry, golgheterul echipei, a suferit accidentare după accidentare în această stagiune şi stafful medical e foarte sceptic în ceea ce îl priveşte. Ca atare, andaluzii au nevoie de o soluţie de backup ieftină, iar olandezul e o soluţie la îndemână. Acesta are marele avantaj că ştie clubul foarte bine şi îi va fi foarte uşor să se adapteze.
Pe lângă Luuk de Jong, pe lista neagră a lui Xavi s-ar mai afla Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Clement Lenglet și Philippe Coutinho, care ar putea pleca de pe Camp Nou fie în perioada de mercato din iarnă, fie la finalul sezonului 2021/22. Prin cedarea lor, noul staff tehnic speră să facă rost de bani pentru achiziţiile dorite.
4 goluri a reușit Luuk de Jong în sezonul trecut, pentru Sevilla. Titular indiscutabil în startul stagiunii 2020-2021, el a pierdut primul "11" pe final, din cauza prestațiilor foarte slabe.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
IERI LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46