Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sport.es: Cele două motive pentru care Xavi i-a "arătat ușa" lui Pique

Cristian Mihală

Publicat 14/06/2022 la 09:27 GMT+3

Jurnaliștii spanioli au descoperit de ce Xavi nu își mai dorește să lucreze cu Pique de sezonul viitor. Două motive l-au determinat pe antrenroul Barcelonei să ia această decizie.

FOOTBALL 2009-2010 Champions League Barcelona-Inter Piqué Xavi

Credit imagine: Eurosport

Sport.es vine cu noi detalii despre relația Xavi - Pique, după ce ieri toată presa din Spania a scris pe prima pagină că tehnicianul nu se mai bazează pe fundașul central pentru sezonul viitor. Ajuns la 35 de ani, apărătorul catalan a arătat tot mai prost din punct de vedere fizic în ultima perioadă. În plus, el a ajuns pe prima pagină a tabloidurilor din toată lumea, din cauza despărțirii de Shakira și a presupuselor escapade. Pique ar trebui să fie un exemplu în vestiar din toate punctele de vedere, iar viața privată agitată nu reprezintă un model de urmat pentru tinerii din vestiar precum Gavi, Pedri sau Ansu Fati.
"Xavi și-a argumentat decizia pe baza a două motive. Primul e legat de problemele fizice ale fundașului central, care l-au făcut să rateze o lună și jumătate în ultimul sezon. O perioadă extrem de dificilă, în care Barcelona ar fi avut nevoie de experiența lui.
Al doilea motiv pentru care antrenorul catalanilor și-a pierdut încrederea în Pique are în vedere comportamentul său neprofesionist avut în afara terenului în ultima vreme", notează jurnaliștii spanioli.

Pique nu vrea să plece de la Barcelona

Fundașul central de 35 de ani i-a oferit un răspuns imediat managerului, transmițându-i că va rămâne și va lupta pentru locul său în echipă, fiind convins că poate fi în continuare la un nivel ridicat.
Reacția lui Pique nu le-a căzut tocmai bine celor de la Barcelona, care sperau ca jucătorul să înțeleagă punctul lor de vedere și să plece de la echipă. Fundașul se agață însă de contractul său, care este valabil până în 2024, dar probabil vrea să demonstreze și că este fidel clubului.
Mai exact, Pique este dispus să accepte o nouă reducere salarială, după cea pe care a acceptat-o în stagiunea trecută. Apărătorul este conștient de probleme financiare ale clubului catalan și vrea să fie un exemplu pentru ceilalți jucători care încasează milioane de € pe an, cărora Laporta le va cere să semneze micșorarea contractelor.
Jurnaliștii catalani susțin că agentul lui Pique se va întâlni în zilele următoare cu șefii Barcelonei pentru a analiza situația fotbalistului, dar un lucru e cert: acesta refuză să plece de la echipă. Astfel, în sezonul care urmează, Pique va lupta pentru un post de titular cu jucători ca Araujo, Eric Garcia sau Clement Lenglet. Catalanii ar vrea să scape și de francez și să aducă un fundaș central de mare valoare, Koulibaly fiind primul pe listă. Christensen e și el ca și semnat, discutându-se și despre posibilitatea ca alt jucător de la Chelsea, Azpilicuet, să întărească defensiva blaugrana.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo