Xavi Hernandez a adus un suflu nou Barcelonei de când a ajuns pe bancă, iar antrenorul vrea să continue cu orice risc să întinerească echipa, reununțând ușor-ușor la oamenii cu experiență. Clubul are mari probleme financiare și ar vrea să scape de jucătorii cu venituri foarte mari, pentru a aerisi bugetul salarial, în vederea unor noi achiziții.
Printre acești fotbaliști se numără și Gerard Pique, unul dintre ultimii reprezentanți ai vechii gărzi de pe Camp Nou. Accidentările tot mai dese, lipsa de formă din sezonul trecut și mai ales activițățile și problemele extrasportive îi determină pe șefii clubului să încerce să scape de el.
Primul pas a fost făcut prin intermediul lui Xavi, care i-a transmis fundașului că nu intră în vederile sale pentru noul sezon, în sensul că nu îl ia în calcul pentru un post de tirular. Conform Mundo Depoirtivo, discuția dintre cei doi foști colegi de echipă a avut loc acum două săptămâni, dar Pique nu se gândește să plece.
Liga
Un jucător de 100 de milioane de € i-a spus da lui Xavi! Barcelona încearcă o mutare de răsunet
04/07/2022 LA 06:47
Citește și:

Xavi nu-l mai vrea pe Pique, dar fundașul refuză să plece de la Barcelona

Sursa citată notează că fundașul central de 35 de ani i-a oferit un răspuns imediat managerului, transmițându-i că va rămâne și va lupta pentru locul său în echipă, fiind convins că poate fi în continuare la un nivel ridicat.
Reacția lui Pique nu le-a căzut tocmai bine celor de la Barcelona, care sperau ca jucătorul să înțeleagă punctul lor de vedere și să plece de la echipă. Fundașul se agață însă de contractul său, care este valabil până în 2024, dar încearcă să demonstreze că este fidel clubului.
Mai exact, Pique este dispus să accepte o nouă reducere salarială, după cea pe care a acceptat-o în stagiunea trecută. Pique este conștient de probleme financiare ale clubului catalan și vrea să fie un exemplu pentru ceilalți jucători care încasează milioane de € pe an, cărora Laporta le va cere să semneze micșorarea contractelor.
Jurnaliștii catalani susțin că agentul lui Pique se va întâlni în zilele următoare cu șefii Barcelonei pentru a analiza situația fotbalistului, dar un lucru e cert: acesta refuză să plece de la echipă. Astfel, în sezonul care urmează, Pique va lupta pentru un post de titular cu jucători ca Araujo, Eric Garcia sau Clement Lenglet. Catalanii ar vrea să scape și de francez și să aducă un fundaș central de mare valoare, Koulibaly fiind primul pe listă.
Liga
Xavi "taie în carne vie" la Barcelona! A anunțat 3 jucători să nu se prezinte la reunirea echipei
30/06/2022 LA 09:20
Liga
Dembele, pregătit să semneze un nou contract! Francezul nu mai vrea să plece de la Barcelona
24/06/2022 LA 08:49