FC Barcelona traversează o perioadă complicată din punct de vedere financiar. Administrația dezastruoasă din perioada Bartomeu are urmări pe termen lung, iar actuala conducere încearcă să găsească soluții pentru a readuce clubul pe linia de plutire.
Acest lucru trebuie însă realizat fără ca echipa să sufere din punct de vedere sportiv. Xavi are nevoie de întăriri pentru sezonul viitor, iar oficialii încearcă să transfere jucătorii doriți de antrenor, dar întâmpină reale dificultăți. Mai exact, clubul are bani de investit în transferuri, deoarece a vândut recent active în valoare de 740 de milioane de €, dar marea problemă e legată de plafonul salarial impus de Liga Spaniolă.
În acest moment, Barcelona are un buget salarial cu 40% mai mare decât trebuie. Ca atare, jucători precum Kessie sau Christensen, cu care clubul a ajuns la un acord, nu pot fi înregistrați. În plus, venirea lui Robert Lewandowski este și ea în pericol, în special din cauza acestor probleme și mai puțin din cauza prețului pe care îl cere Bayern pentru polonez. De asemenea, negocierile cu Raphina, Marcos Alonso ori Cezar Azpilicueta sunt în stand by, până când se va știi exact dacă aceștia pot fi înregimentați.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39
Citește și:

FC Barcelona va opera noi reduceri salariale

Astfel, Joan Laporta are în plan să efectueze o nouă reducere în masă a salariilor jucătorilor. Conform Mundo Deportivo, tăierile vor ajunge chiar și la 50%, dar nu vor afecta toți fotbaliștii din lot. Vor fi scutiți de aceste micșorări jucătorii care și-au prelungit recent contractele. În această categorie intră Pedri, Ansu Fati, Sergi Roberto sau Araujo, ale căror contracte au fost făcute conform noii politici.
De asemenea, fotbaliștii transferați recent, precum Depay, Aubameyang, Eric Garcia sau Ferran Torres nu vor fi nici ei afectați, întrucât și înțelegerile cu aceștia îndeplinesc noua linie pe care a impus-o clubul.
În schimb, unor jucători ca Pique, De Jong, Ter Stegen, Busquets sau Jordi Alba li se va cere să accepte noi reduceri salariale. Sursa citată anunță că au existat deja câteva discuții în acest sens și se speră că până la jumătatea lunii totul să se transpună în practică.
Evident, vor fi fotbaliști care vor refuza tăierile salariale, iar clubul va încerca să se descotorosească de ei, fie prin vânzarea la alte echipe, fie prin rezilierea contractelor în anumite condiții. Așadar, apele sunt tulburi pe Camp Nou și rămâne de văzut cum va rezolva conducerea această situație. Cert e că Barcelona trebuie să scape urgent de jucătorii cu salarii foarte mari, mai ales de aceia care nu reprezintă neapărat soluții de neînlocuit.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
IERI LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
IERI LA 12:17