Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, măsură radicală pentru a-l putea lua pe Lewandowski! Planul întreprins de Laporta

Nicu Savin

Publicat 02/06/2022 la 19:47 GMT+3

FC Barcelona depășește cu mult plafonul salarial impus de Liga Spaniolă și trebuie să rezolve urgent această problemă pentru a putea înregistra noi jucători în această vară. Conform presei catalane, Joan Laporta plănuiește o reducere a salariilor jucătorilor, chiar dacă numai o parte dintre aceștia vor fi afectați de această măsură.

Robert Lewandowski

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona traversează o perioadă complicată din punct de vedere financiar. Administrația dezastruoasă din perioada Bartomeu are urmări pe termen lung, iar actuala conducere încearcă să găsească soluții pentru a readuce clubul pe linia de plutire.
Acest lucru trebuie însă realizat fără ca echipa să sufere din punct de vedere sportiv. Xavi are nevoie de întăriri pentru sezonul viitor, iar oficialii încearcă să transfere jucătorii doriți de antrenor, dar întâmpină reale dificultăți. Mai exact, clubul are bani de investit în transferuri, deoarece a vândut recent active în valoare de 740 de milioane de €, dar marea problemă e legată de plafonul salarial impus de Liga Spaniolă.
În acest moment, Barcelona are un buget salarial cu 40% mai mare decât trebuie. Ca atare, jucători precum Kessie sau Christensen, cu care clubul a ajuns la un acord, nu pot fi înregistrați. În plus, venirea lui Robert Lewandowski este și ea în pericol, în special din cauza acestor probleme și mai puțin din cauza prețului pe care îl cere Bayern pentru polonez. De asemenea, negocierile cu Raphina, Marcos Alonso ori Cezar Azpilicueta sunt în stand by, până când se va știi exact dacă aceștia pot fi înregimentați.
Citește și:

FC Barcelona va opera noi reduceri salariale

Astfel, Joan Laporta are în plan să efectueze o nouă reducere în masă a salariilor jucătorilor. Conform Mundo Deportivo, tăierile vor ajunge chiar și la 50%, dar nu vor afecta toți fotbaliștii din lot. Vor fi scutiți de aceste micșorări jucătorii care și-au prelungit recent contractele. În această categorie intră Pedri, Ansu Fati, Sergi Roberto sau Araujo, ale căror contracte au fost făcute conform noii politici.
De asemenea, fotbaliștii transferați recent, precum Depay, Aubameyang, Eric Garcia sau Ferran Torres nu vor fi nici ei afectați, întrucât și înțelegerile cu aceștia îndeplinesc noua linie pe care a impus-o clubul.
În schimb, unor jucători ca Pique, De Jong, Ter Stegen, Busquets sau Jordi Alba li se va cere să accepte noi reduceri salariale. Sursa citată anunță că au existat deja câteva discuții în acest sens și se speră că până la jumătatea lunii totul să se transpună în practică.
Evident, vor fi fotbaliști care vor refuza tăierile salariale, iar clubul va încerca să se descotorosească de ei, fie prin vânzarea la alte echipe, fie prin rezilierea contractelor în anumite condiții. Așadar, apele sunt tulburi pe Camp Nou și rămâne de văzut cum va rezolva conducerea această situație. Cert e că Barcelona trebuie să scape urgent de jucătorii cu salarii foarte mari, mai ales de aceia care nu reprezintă neapărat soluții de neînlocuit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo