Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un mare club al Europei și-a dat afară jucătorul pe care a plătit o mică avere pentru că era prea gras. Ce greutate avea

Cristian Mihală

Publicat 21/09/2021 la 11:57 GMT+3

Sevilla l-a dat afară pe Joris Gnagnon, fotbalist cumpărat în 2018 pentru 13,5 milioane de euro, din cauza kilogramelor în plus. Francezul s-a confruntat cu problema asta în fiecare din ultimele 3 pauze competiționale și niciodată nu a ajuns la greutatea optimă.

Gnagnon, într-unul dintre puținele meciuri în care a evoluat pentru Sevilla, înainte să se îngrașe peste măsură

Credit imagine: Eurosport

Când a ajuns la Sevilla, în 2018, Gnagnon se anunța, la 21 de ani, unul dintre viitorii mari fundași ai fotbalului mondial. Cu peste 70 de meciuri în Ligue 1, la Rennes, apărătorul jucase pentru naționalele Franței U20 și U21 și intrase deja în atenția lui Deschamps.
Prețul plătit de formația andaluză la vremea respectivă a fost unul extrem de piperat pentru nivelul ei, cele 13,5 milioane achitate lui Rennes tranformându-l atunci în al 5-lea cel mai scump transfer din istoria formației care a cucerit cele mai multe trofee UEFA/Europa League din istorie (6). Ca atare, așteptările erau mari, însă francezul nu a reușit să convingă, evoluând foarte puțin în mandatul lui Pablo Machin.
CITEȘTE ȘI

Gnagnon și problemele nesfârșite cu kilogramele în plus

S-a crezut că e vorba de perioada de adaptare, însă stafful tehnic a atras atenția conducerii încă de atunci că responsabile pentru randamentul foarte slab sunt kilogramele în plus. Lucrurile s-au transformat și mai mult după o accidentare a lui Gnagnon, astfel că Lopetegui s-a declarat extrem de dezamăgit de forma lui fizică, în momentul în care a preluat echipa, în 2019. Fostul tehnician al lui Real Madrid și al naționalei Spaniei a decis să îl împrumute pentru stagiunea 2019-2020 la fostul club, Rennes, în speranța că apărătorul se va pune la punct cu condiția fizică și va avea o greutate optimă.
În martie 2020 a venit pandemia, iar perioada de inactivitate și-a spus cuvântul. În august anul trecut, de când a revenit la Sevilla, Gnagnon nu a coborât sub 100 de kilograme, la 182 centimetri înălțime. Evident, nu a jucat deloc pentru andaluzi, iar acum oficialii au ajuns la capătul răbdării, anunță Marca. Deși avea contract cu Sevilla până în 2023, clubul a reziliat unilateral contractul, aducând dovezi legate de greutatea fundașului.
Evident, e de așteptat ca fotbalistul și agenții să atace la forurile abilitate decizia, dar sursa citată notează că sunt șanse mici ca Sevilla să piardă un eventual proces: timp de un an, a fost monitorizată în permanență greutatea lui Gnagnon, iar acesta nu a dovedit în niciun moment că poate fi un jucător profesionist. Ca atare, toate documentele strânse par să fie de partea clubului din La Liga, care a avut argumente solide să rupă unilateral contractul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo