Real Madrid a confirmat aseară că Sergio Ramos va părăsi gruparea de pe Bernabeu. Potrivit Marca, fundaşul dorea un nou contract, pe doi ani, în timp ce clubul i-a oferit un angajament pe un singur sezon, cu o diminuare de 10% a contractului.
În contextul în care apărătorul avea deja 3 oferte, toate mai tentante din punct de vedere financiar, s-a ajuns inevitabil la despărţire. În următoarele săptămâni, Ramos şi agenţii săi vor studia toate variantele. Un lucru e cert: chiar dacă în presa din Spania s-a vorbit de o eventuală întoarcere la Sevilla, această opţiune nu stă în picioare: apărătorul va alege dintre City, United şi PSG.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Ramos, mesaj de lider adevărat, după ce Spania a părăsit în genunchi Mondialul din Qatar
IERI LA 11:15

Guardiola vrea Champions League cu Sergio Ramos

Campioana Angliei, Manchester City, are ceva probleme în zona centrală a apărării, chiar dacă perechea Dias-Stones pare în acest moment sudată. O eventuală accidentare ar crea probleme, în contextul în care Eric Garcia a plecat liber de contract la Barcelona, iar Laporte vrea şi el să părăsească Etihad, pentru a juca mai mult.
Guardiola ştie cât de important e un fotbalist precum Sergio Ramos în vestiar şi consideră că venirea acestuia, gratis, ar fi o lovitură dată de club. Marele vis al "cetăţenilor" e să cucerească Champions League, iar experienţa şi valoarea ibericului sunt văzute ca fiind un factor decisiv în realizarea acestui deziderat.

Kylian Mbappé (PSG) și Sergio Ramos (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Sergio Ramos, dorit de United şi PSG

City va avea concurenţă serioasă în dtentativa de a lua gratis unul dintre cei mai mari fundaşi din istoria fotbalului.
Manchester United vrea neapărat să aducă pe cineva lângă Maguire, în contextul în care Lindelof are evoluţii oscilante, iar această variantă nu poate fi ratată. Fără titlul în era "post Ferguson", "diavolii" pot găsi în fundaşul spaniol veriga lipsă dintr-un mecanism care s-a perfecţionat tot mai mult în ultimele două sezoane. Gruparea de pe Old Trafford a fost interesată şi de Varane, fostul coechipier al lui Ramos la Real, însă acum şi-a mutat toată atenţia pe căpitanul legendar al formaţiei de pe Bernabeu.
A treia mare forţă care e interesată de Sergio Ramos este PSG. Francezii nu au transferat vreun fundaş de mare valoare după plecarea căpitanului Thiago Silva, sezonul trecut. Au mers pe mâna cuplului Kimpembe-Marquinhos, iar sezonul a fost unul ratat şi din această cauză. Nu doar că trupa lui Pochettino nu a reuşit nici anul acesta să cucerească Champions League, dar au pierdut şi titlul în Franţa. Ca şi în cazul lui City, marele vis al formaţiei din capitala Franţei e Champions League, iar Ramos asigură experienţa şi pedigreeul necesare realizării unui astfel de obiectiv.
Din câte se pare, în acest moment PSG oferă cel mai atractiv salariu, dar e de aşteptat ca în perioada următoare agenţii jucătorului să negocieze intens cu părţile implicate, astfel că e prematur să spunem că francezii sunt favoriţi în această cursă.
Cupa Mondială FIFA
"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la CM
05/12/2022 LA 08:20
Cupa Mondială FIFA
Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței! Gol superb în optimile Cupei Mondiale
04/12/2022 LA 17:15