Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi s-a întâlnit cu arabii și i-a rugat să îl lase să plece la Barcelona. Anunțul presei spaniole

Cristian Mihală

Publicat 29/10/2021 la 07:47 GMT+3

Xavi va fi antrenorul Barcelonei cel puțin până în iunie 2024. Tehnicianul catalan a bătut palma cu Laporta, după ce a primit acceptul arabilor să părăsească Al Sadd. Antrenorul ar putea debuta pe bancă sâmbătă, 6 noiembrie, contra Celtei Vigo.

Xavi hat sich von der Coronainfektion erholt

Credit imagine: SID

Transferul de putere la Barcelona este aproape complet. Echipa va fi pregătită în weekend, cu Alaves, de Sergi Barjuan, antrenorul de la Barca B urmând să conducă formația blaugrana și în confruntarea de Champions League, de la Kiev.
Săptămâna viitoare va fi specială pentru toți fanii Barcelonei, omul care a apărat tricourile clubului în perioada 1998-2015 urmând să fie pe bancă la primul său meci oficial. Sport.es anunță că negocierile lui Xavi cu oficialii lui Al Sadd au decurs perfect, aceștia înțelegând cât de important e pentru fostul mijlocaș să revină "acasă".
"Sunt pe deplin concentrat pe munca mea la Al-Sadd și nu pot vorbi despre nimic altceva", a spus Xavi ieri, într-o conferință de presă, când a fost întrebat de interesul Barcelonei.
Ulterior, ibericul s-a întâlnit cu cei din conducerea clubului din Qatar, formație pentru care a cucerit 5 trofee ca jucător și 7 ca antrenor. Aceștia îi sunt totodată buni prieteni și i-au promis că nu îi vor pune bețe în roate, urmând a pleca la Barcelona fără vreo pretenție financiară la rezilierea contractului.
Arabii au avut, totuși, o rugăminte: Xavi să rămână pe bancă și pentru duelul cu Al Ahli, din etapa a 8-a a campionatului. Ca atare, presa spaniolă anunță că primul meci în care fostul mare mijlocaș va fi pe banca noii echipe va fi abia weekendul viitor, cu Celta.
"Xavi este entuziasmat de ideea de a prelua frâiele Barçei. Are ideile foarte clare și știe cum să redreseze situația delicată în care se află echipa. A vorbit cu Laporta despre linia de urmat de acum înainte și a făcut-o cu multă convingere și siguranță", notează sursa citată.
CITEȘTE ȘI:

Stafful pe care îl va avea Xavi la Barcelona

Presa spaniolă a anunțat și staff-ul tehnic care ar urma să-l însoțească pe Xavi la gruparea blaugrana. Potrivit ziarului sport,es, noul antrenor va fi ajutat de câțiva oameni cu care a lucrat deja sau cu care colaborează inclusiv acum, la Al-Sadd. Fratele lui Oscar Hernandez, Sergio Alegre și Ivan Torres sunt așteptați la rândul lor pe Camp Nou.
Oscar Hernandez, fost jucător la nivelul ligii a treia, lucrează la Academia Aspire Qatar din 2015, iar acum este unul dintre principalii asistenți ai lui Xavi la Al-Sadd.
Fratele fostului jucător al Barça, care a fost și jucător mai ales în cluburi din Divizia a III-a, lucrează cu el din 2015 la Academia Aspire din Qatar și ar fi unul dintre principalii asistenți ai lui Xavi pe bancă.
Sergio Alegre a lucrat în trecut în cadrul La Masia, a fost asistentul lui Felix Sanchez în naționala Qatarului, iar în prezent este colaboratorul lui Xavi. Ivan Torres este și el un om pe care legenda catalanilor pune preț, fiind preparatorul fizic cu care lucrează. El a mai activat în trecut la cluburi precum Leeds United, AEK Larnaca și Apoel Nicosia.
David Prats, fost jucător în special la formații din Catalunia, este unul dintre video-analiștii antrenorul. Toni Lobo realizează la rândul lui analize video ale rivalilor. De asemenea, este alături de Xavi la Al-Sadd.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo