16 absențe are Barcelona - șapte dintre ele din cauza Covid - înainte de duelul de la Mallorca, de duminică. Regulamentul în Spania însă este clar, astfel că nu s-a pus problema suspendării partidei: dacă se pot înscrie pe foaia de joc cinci jucători din prima echipă și, până la treisprezece, cu sprijinul tinerilor de la echipa de tineret, orice dispută se joacă.
Lui Xavi i se pare o situație incredibilă și și-a adus aminte că duelul Sevilla-Barça, jucat pe 21 decembrie, a fost amânat în septembrie, pentru că andaluzii nu au avut trei jucători argentinieni, rămași în carantină.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
HAALAND A DEZVĂLUIT, ÎN PRIMA ZI A ANULUI, UNDE SE VA TRANSFERA, DIN VARĂ: "VOI JUCA AICI"

Lui Xavi nu îi vine să creadă că trebuie să pregătească un joc cu atâția fotbaliști indisponibili

Acum, Barcelona nu se va putea baza pe Alba, Alves, Busquets, Gavi, Dembele, Coutinho și Dest - toți cu coronavirus, pe lângă accidentații Pedri, Ansu Fati, Memphis, Braithwaite și Sergio Roberto.
"Suntem într-o situație extremă. Suntem fără 17-18 jucători (n.r. între timp Umtiti a fost recuperat, testul său fiind negativ). Este un moment clar în care meciul trebuia suspendat. În acest fel, competiția este afectată, este o joacă nebunească ce facem. Trebuie să apelăm la bunul simț. Nu este o plângere, este o realitate. Baschetul a fost suspendat, dar noi trebuie să jucăm pentru că Liga ne obligă. O să jucăm, ne antrenăm bine, dar este o situaţie haotică. Vom încerca să câştigăm, dar nu va fi deloc ușor", a precizat Xavi în conferința de presă de azi.
Cum ar putea arăta Barcelona la Mallorca:
  • Ter Stegen - Araujo, Piqué, Eric Garcia, Mingueza - Nico, De Jong, Riqui Puig - Ilias, Luuk de Jong, Jutgla
Barcelona este pe locul 6 în clasament, la două puncte de locul 4, ocupat de surpriza Rayo Vallecano. Nou-promovata are meci greu duminică, la Atletico Madrid, în contextul în care Rayo are o situație similară cu Barcelona din punct de vedere al indisponibililor.
Liga
Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel
14/01/2022 LA 14:36
Liga
Barcelona lucrează la o super-lovitură! Cine e "uriașul" dorit de Xavi pentru întărirea defensivei
14/01/2022 LA 10:24