Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

5 antrenori care i-ar putea lua locul lui Koeman la Barcelona în cazul unui eșec cu Granada

Bianca Dumitru

Publicat 19/09/2021 la 11:12 GMT+3

Ronald Koeman s-ar putea despărți de Barcelona dacă echipa nu reușește un rezultat bun în meciul cu Granada, din a cincea etapă a La Liga. Jurnaliștii din Spania au prezentat 5 nume de antrenori care i-ar putea lua locul.

Ronald Koeman intends to stay at Barca

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a fost învinsă de Bayern Munchen, scor 0-3, în prima etapă a grupelor Champions League, iar după meci jurnaliștii din Spania au început să vorbească despre plecarea lui Ronald Koeman de pe banca tehnică a catalanilor.
Conform presei catalane, șefii de pe Camp Nou ar fi avut o ședință după meciul din Liga Campionilor în care au discutat despre demiterea olandezului. Unii dintre oficiali consideră că antrenorul trebuie să plece imediat de la echipă, chiar dacă acest lucru ar însemna ca Barcelona să-i achite 12 milioane de euro, iar alții vor să-i mai dea o șansă.
În final, reprezentanții clubului s-ar fi decis să ia o hotărâre finală în ceea ce-l privește pe tehnicianul olandez în funcție de rezultatele pe care echipa le va obține în partidele cu Granada, Cadiz și Levante din La Liga.

Ce variante are Barcelona pentru banca tehnică

Potrivit publicației spaniole As, Barcelona are 5 variante viabile în acest moment pentru a-l înlocui pe Ronald Koeman. Una dintre acestea este Jordi Cruyff, despre care a scris și jurnalistul Toni Juanmarti, care a anunțat recent că fiul legendarului Johan Cruyff nu vrea să facă deocamdată pasul spre banca tehnică a catalanilor. Jordi Cruyff este, însă, prima opțiune a președintelui Barcelonei, Joan Laporta.
O altă variantă a clubului blaugrana este Xavi, considerat de mulți cel mai potrivit pentru viitorul echipei, putând aduce pe Camp Nou un plus de personalitate și calitate tehnică. Fostul fotbalist în vârstă de 41 de ani nu consideră că este pregătit deocamdată să o preia pe Barcelona, dar s-ar putea răzgândi dacă va fi nevoie de el.
Erik Ten Hag este un alt nume prezentat de jurnaliștii spanioli drept alternativă pentru a-i lua locul lui Koeman. Acesta le-a fost propus catalanilor de Pep Guardiola, care îl consideră cea mai bună variantă pentru Barcelona, antrenorul lui Ajax fiind un continuator al stilului implementat de Cruyff și mizând foarte mult pe jucători tineri.
Alți antrenori care s-ar afla în atenția oficialilor catalani sunt Antonio Conte, care este liber de contract după despărțirea de Inter, și Diego Martinez, un tehnician compatibil cu stilul Barcelonei, care este, de asemenea, liber de contract după despărțirea de Granada.
Meciul decisiv pentru viitorul lui Ronald Koeman pe Camp Nou, Barcelona - Granada, este programat luni, de la ora 22:00.
Program Premier League, etapa a cincea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo