Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ansu Fati, după prelungirea contractului cu Barcelona: "Nimeni nu va fi ca Messi, eu trebuie să merg pe drumul meu"

Alex Masgras

Actualizat 21/10/2021 la 14:37 GMT+3

Ansu Fati a vorbit astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre decizia sa de a rămâne la Barcelona, dar și despre viitorul echipei.

Ansu Fati, durante su acto de renovación con el FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Imediat după victoria de aseară din Champions League în fața echipei lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, Barcelona a făcut un anunț așteptat cu sufletul la gură de foarte mulți fani. Ansu Fati și-a prelungit contractul cu echipa catalană.
După ce s-a speculat mult pe acest subiect, din cauza negocierilor intense, Fati a ales în cele din urmă să rămână la clubul la care a crescut. Fiind un produs al academiei La Masia, acolo unde a trecut prin toate grupele de copii și juniori începând cu anul 2012, Ansu Fati a semnat un contract valabil până în 2027 cu gruparea de pe Camp Nou.
La fel ca Pedri, un alt puști minune al Barcelonei, care și-a prelungit de curând contractul, catalanii i-au pus lui Fati o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.

Ansu Fati nu vrea să fie considerat noul Messi

Purtător al tricoului cu numărul 10, tricou purtat de Messi, dar și de alți mari jucători din istoria Barcelonei, Ansu Fati a vorbit despre "greutatea" acestui număr: "E o întrebare care mi se pune des. Este adevărat că este un număr important, purtat de Leo și de alți mari jucători. Cântărește enorm, dar știu ce trebuie să fac. Nu e o presiune, dar se vorbește mult. Nimeni nu va fi ca Messi, eu trebuie să merg pe drumul meu", a spus Ansu Fati.
Ansu Fati, durante su acto de renovación con el FC Barcelona
De asemenea, fotbalistul de 18 ani a vorbit și despre faptul că Barcelona a fost prima sa opțiune, în ciuda faptului că a avut propuneri și din Premier League: "Da, am avut oferte din străinătate, dar visul meu a fost să rămân aici. Din prima zi i-am zis lui Jorge Mendes (n.r. agentul său) că prima mea opțiune este Barcelona. A înțeles perfect asta și sunt extrem de fericit că Barcelona a crezut în mine", a mai spus Ansu Fati.
De asemenea, Fati a ținut să îi asigure pe fani că echipa va face tot posibilul pentru a ieși din această perioadă dificilă, prima șansă fiind duminică, în El Clasico: "Am încredere în echipă și știu că trebuie să devenim mai buni. Noi vom ieși și vom da totul, ca întotdeauna. Într-un clasic nu există favoriți. Jucăm acasă, lucru care este în favoarea noastră și vom încerca să facem tot posibilul ca să câștigăm", a spus Ansu Fati.
Pentru Ansu Fati și Barcelona urmează El Clasico în weekend. Barcelona are un moral bun înaintea partidei, echipa lui Ronald Koeman reușind să lege două victorii pentru prima oară în acest sezon, după victoriile în fața lui Villarreal în La Liga și în fața lui Dinamo Kiev, în Champions League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo