Africanul a semnat cu gruparea blaugrana în această iarnă, după ce a decis să își încheie aventura în tricoul lui Arsenal. Aubameyang a adunat 23 de partide sezonul trecut, în cadrul cărora a marcat de 13 ori, ajutând echipa lui Xavi să termine sezonul în forță și să încheie stagiunea pe locul al doilea.
Gabonezul a vorbit pentru ESPN FC despre Robert Lewandowski și despre relația sa cu fostul jucător al lui Bayern Munchen.
Liga
Barcelona vrea neapărat un fundaș dreapta! Asalt pentru un jucător de la o rivală din La Liga
ACUM 8 ORE
"Am fost foarte entuziasmat, deoarece îl știu foarte bine, am jucat împreună la Dortmund și am avut momente frumoase acolo. Am fost fericit și când a fost oficial am fost reuniți. Am avut discuții amuzante despre trecut, dar sunt foarte fericit, pentru că așa va concura Barcelona, cu atacanți buni și despre asta este acest club. Evident cred că avem mai multă experiență.
Poate ne vom descurca mai bine decât în trecut, la Dortmund. Sunt sigur de asta. Personal, voi încerca să dau tot ce am mai bun și sunt sigur că și el o va face. Sperăm că vom avea numere mai bune decât în trecut. Clubul a avut o vară incredibilă în privința transferurilor", a declarat jucătorul de 33 de ani, citat de Mirror.

Aubameyang și Lewandowski, titulari împreună?

Transferul polonezului pe Camp Nou a ridicat semne de întrebare cu privire la rolul pe care îl va avea Aubameyang în noul lot al catalanilor. Lewandowski este în mod clar favorit să preia locul de titular în centrul atacului, însă gabonezul a dat de înțeles că Xavi îi va putea folosi pe amândoi.
Fostul jucător al lui Arsenal a fost întrebat dacă tehnicianul trupei blaugrana are un plan pentru a-i putea folosi împreună pe cei doi, iar răspunsul său a fost următorul:
"Da, parțial. El a vorbit cu noi toți despre faptul că trebuie să ne luptăm în acest an să câștigăm titluri și trofee. Evident, când vorbești despre trofee, avem nevoie de o echipă competitivă. De aceea avem mulți atacanți, mijlocași și fundași. Cred că aceasta este modalitatea prin care să realizăm lucruri în acest sezon.
Viziunea lui din teren este nebună. Vrea ca Barca să joace cum trebuie să joace Barca, deci să ținem de minge și să jucăm un fotbal foarte bun. De asemenea, să joace sus și să încerce să marcheze goluri, deci sunt bucuros de când sunt aici."
Xavi are ocazia să vadă cum îi poate așeza pe Lewandowski și pe Aubameyang în atac în meciurile de pregătire rămase, împotriva lui Juventus, New York Red Bulls și U.N.A.M.
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 15 ORE
Liga
Barcelona pregătește noi transferuri chiar dacă nu l-a înregistrat pe Kounde! Situație incredibilă
14/08/2022 LA 12:48