Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a confirmat oficial că a ajuns la un acord cu Dani Alves!

Andrei Nicolae

Actualizat 12/11/2021 la 22:27 GMT+2

Xavi a aprobat semnarea fundașului brazilian Dani Alves (38 de ani) până la finalul sezonului.

Xavi Hernandez with Dani Alves

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | FC Barcelona a confirmat faptul că a bătut palma cu Dani Alves!
"FC Barcelona și Dani Alves au ajuns la un acord de principiu pentru ca jucătorul să se alăture primei echipe pentru restul sezonului curent. Brazilianul se va alătura antrenamentelor de săptămâna viitoare, dar nu va putea juca până în ianuarie.
Clubul va anunța detaliile complete la prezentarea sa oficială ca nou jucător al FC Barcelona", a anunțat gruparea catalană pe site-ul oficial.
Știrea inițială
Semnarea lui Dani Alves (38 de ani) cu Barcelona are toate șansele să devină primul transfer al Xavi, după ce a fost instalat zilele trecute ca antrenor pe Camp Nou. Antrenorul și-a dat acordul pentru venirea fundașului brazilian, la cost zero.
Dani Alves a câștigat titlul olimpic în acest an și a mai jucat la FC Barcelona timp de 8 ani, în perioada 2008-2016. El poate veni cu un plus de experiența, profesionalism și competitivitate pentru gruparea blaugrana.

Xavi mai așteaptă doar un răspuns în privința lui Dani Alves

Jucătorul brazilian este dispus să renunțe la orice pretenție pentru a reveni pe Camp Nou. Dani Alves are un obiectiv major în față, să fie într-o condiție optimă pentru Mondialul 2022 din Qatar. Singura problemă este căBarça trebuie să găsească formula pentru ca înscrierea lui în LaLiga să nu fie un impediment pentru alte posibile semnări în ianuarie. Reînnoirile de contract cu Ansu Fati și Pedri au redus marja „fair-play-ului” financiar și asta ar putea fi o problemă pentru sosirea lui Alves.
Totuși, jurnalistul Fabrizio Romano, specialist în probleme de 'mercato', a asigurat că înțelegerea dintre Barça și Dani Alves este deja confirmată. Lipsește doar aprobarea La Liga pentru a închide acest transfer.
Dani Alves este considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din istoria clubului și va fi interesant de urmărit cum poate ajuta echipa acest sezon, având în vedere că Barcelona este în mare dificultate
Joan Laporta, președintele catalanilor, a vorbit despre Dani Alves la prezentarea noului antrenor al echipei, Xavi Hernandez. Atunci, Laporta a ținut să precizeze că Dani Alves și clubul păstrează legătura, catalanii primind ajutor din partea acestuia:
"Dani Alves ajută clubul în multe feluri. El s-a și oferit să ne ajute din punct de vedere sportiv. Același lucru se întâmplă și cu Puyol, este o relație directă. Ei îl pot ajuta oricând pe Xavi dacă are nevoie", a spus Laporta.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo