Șefii Barcelonei vor să facă mai multe mutări importante în următoarea perioadă de mercato. Unul dintre posturile pe care Xavi vrea să aducă întăriri este cel de fundaș central.
Potrivit jurnalistului Javi Miguel, catalanii au pus ochii pe jucătorul lui Napoli, Kalidou Koulibaly, al cărui transfer este considerat de către Xavi o prioritate. Fundașul în vârstă de 30 de ani mai are contract cu italienii până în vara anului 2023.
Barcelona i-ar fi pregătit un contract valabil 4 ani, dar pentru a-i obține semnătura, oficialii de pe Camp Nou nu vor avea o misiune ușoară. Șefii lui Napoli vor minim 40 de milioane de euro în schimbul lui Koulibaly, sumă care nu le este pe plac catalanilor, care o consideră prea mare.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Senegalezul, care are o cotă de piață de 45 de milioane de euro potrivit site-ului transfermarkt.com, a mai evoluat de-a lungul carierei la Metz și Genk, Napoli transferându-l de la belgieni în 2014 pentru 7,7 milioane de euro.
Citește și:

Barcelona îl vrea pe Romelu Lukaku

Prioritatea numărul 1 a Barcelonei este transferul unui atacant central, iar potrivit jurnaliștilor de la Marca, Romelu Lukaku este unul dintre cei vizați de catalani. Atacantul belgian nu se simte bine la Chelsea, fiind pe punctul de a părăsi echipa încă din iarnă. Pentru fereastra de transferuri din vară, totul indică faptul că va părăsi Londra. Bineînțeles, multe echipe sunt interesate, printre care și Barcelona.
Catalanii știu că forța și calitățile atacantului sunt mai presus de orice îndoială, în ciuda faptului că nu are performanțele scontate la Chelsea, unde a marcat doar 12 goluri în acest an. Cu toate acestea, în precedentele două sezoane la Inter a marcat un total de 64 de goluri în 95 de meciuri, recorduri de luat în seamă într-o competiție atât de complicată precum cea italiană.
Mateu Alemany și Jordi Cruyff s-ar fi întâlnit deja cu Federico Pastorello, reprezentantul jucătorului, pentru a vedea posibilitățile de a face transferul realizabil. Spaniolii scriu că va fi o operațiune foarte complicată. Chelsea a plătit 115 milioane de euro pentru atacant în urmă cu un an, deci mai are de achitat 92 de milioane, iar acest lucru indică deja cât poate costa un transfer la care Barcelona nu poate ajunge astăzi.
Marca transmite că până în prezent nu a existat nicio mișcare fermă din partea jucătorului. Cele două părți știu care e situația și așteaptă și ele să vadă cum se definește noul acționariat al lui Chelsea și să vadă ce intenții are cu jucătorii săi. Barcelona, între timp, așteaptă în continuare finanțarea pentru a afla cât de departe poate merge în materie de achiziții. Laporta lucrează pentru a ajunge la un acord cu CVC care să-i permită să aibă bani pentru noi transferuri.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00