Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a primit cea mai bună veste! Catalanii au făcut rost de bani pentru un nou acord cu Messi

Razvan Circeag

Actualizat 04/08/2021 la 12:51 GMT+3

LaLiga a primit o injecție masivă de bani: 2,7 miliarde de euro! Fondul de investiții internațional CVC a semnat un acord prin care va primi 10% din capitalul la LaLiga. Asta reprezintă o veste excelentă pentru cluburile spaniole care vor primi sume considerabile de bani, după implementarea oficială a acordului.

Messi con el Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Imediat după aprobarea oficială a acordului, Real Madrid și Barcelona ar primi aproape 275 de milioane de euro. Vestea este cu atât mai bună pentru Barcelona, pentru că înțelegerea CVC-LaLiga este cheia semnării unui nou contract cu Leo Messi.
Acordul a fost anunțat deja oficial de LaLiga și mai trebuie doar să fie aprobat de autoritățile competente. Conform comunicatului oficial publicat, acest acord își propune "să consolideze creşterea LaLiga la nivel mondial şi a cluburilor sale, prin continuarea transformării sale într-o companie globală de divertisment digital".
Cluburile LaLiga se vor întruni într-o comisie delegată și, odată ce acest organism îl va aproba, Adunarea va vota și se va începe rularea banilor.

LaLiga a primit 2,7 miliarde de euro!

Aceasta este o operațiune strategică de miliarde de euro pentru care se lucrează de un an și care dorește creșterea tuturor cluburilor spaniole. CVC este un fond de investiții specializat în sport, care a participat, printre altele, și la Formula 1. Aceștia estimează că LaLiga va putea ajunge la nivelul Premier League, din punct de vedere financiar, în patru ani.
15% din suma totală a acordului de 2,7 miliarde de euro, va merge direct către cluburi și astfel vor putea să-și consolideze echipele și să aducă noi transferuri. Această directă de 15% pentru investiții în echipe va fi distribuită luând în considerare veniturile din audiența TV, din ultimele șapte sezoane, care la rândul lor sunt distribuite și pe baza rezultatelor sportive.
Pentru implementarea acestui plan strategic, cluburile de fotbal își asumă angajamentul de a aloca investiția pe care o primesc pentru promovarea propriului plan de dezvoltare convenit cu LaLiga. Asta înseamnă investiții în următoarele domenii principale:strategie sportivă, infrastructură, dezvoltare internațională, dezvoltare de marcă și produs, strategie de comunicare, inovare, tehnologie și plan de date și plan de dezvoltare a conținutului pe platforme digitale și rețele sociale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo