Imediat după aprobarea oficială a acordului, Real Madrid și Barcelona ar primi aproape 275 de milioane de euro. Vestea este cu atât mai bună pentru Barcelona, pentru că înțelegerea CVC-LaLiga este cheia semnării unui nou contract cu Leo Messi.
Acordul a fost anunțat deja oficial de LaLiga și mai trebuie doar să fie aprobat de autoritățile competente. Conform comunicatului oficial publicat, acest acord își propune "să consolideze creşterea LaLiga la nivel mondial şi a cluburilor sale, prin continuarea transformării sale într-o companie globală de divertisment digital".
Cluburile LaLiga se vor întruni într-o comisie delegată și, odată ce acest organism îl va aproba, Adunarea va vota și se va începe rularea banilor.
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
ACUM O ZI

LaLiga a primit 2,7 miliarde de euro!

Aceasta este o operațiune strategică de miliarde de euro pentru care se lucrează de un an și care dorește creșterea tuturor cluburilor spaniole. CVC este un fond de investiții specializat în sport, care a participat, printre altele, și la Formula 1. Aceștia estimează că LaLiga va putea ajunge la nivelul Premier League, din punct de vedere financiar, în patru ani.
15% din suma totală a acordului de 2,7 miliarde de euro, va merge direct către cluburi și astfel vor putea să-și consolideze echipele și să aducă noi transferuri. Această directă de 15% pentru investiții în echipe va fi distribuită luând în considerare veniturile din audiența TV, din ultimele șapte sezoane, care la rândul lor sunt distribuite și pe baza rezultatelor sportive.
Pentru implementarea acestui plan strategic, cluburile de fotbal își asumă angajamentul de a aloca investiția pe care o primesc pentru promovarea propriului plan de dezvoltare convenit cu LaLiga. Asta înseamnă investiții în următoarele domenii principale:strategie sportivă, infrastructură, dezvoltare internațională, dezvoltare de marcă și produs, strategie de comunicare, inovare, tehnologie și plan de date și plan de dezvoltare a conținutului pe platforme digitale și rețele sociale.
Liga
Luka Modric, gest emoționant după remiza lui Real cu Elche din campionat
ACUM O ZI
Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
24/01/2022 LA 05:21