Update / Mundo Deportivo scrie că Beșiktaș este clubul cel mai interesat de Miralem Pjanic. Conform sursei citate, Barcelona și campioana Turciei s-au înțeles pentru un împrumut și e posibil ca mutarea să se facă chiar în următoarele ore. Pentru cei de la Beșiktaș ar fi important să se perfecteze transferul cât mai repede deoarece doar până la miezul nopții l-ar mai putea trece pe bosniac pe lista UEFA.
Știrea inițială
Lionel Messi și Antoine Griezmann sunt cei mai importanți jucători care au părăsit Barcelona în această vară, problemele financiare ale catalanilor ducând la acest lucru. În plus, formația blaugrana i-a mai pierdut și pe Emerson și Ilaix Moriba, fotbaliști care puteau reprezenta soluții optime în viitor.
Liga Campionilor UEFA
Dezastru pentru o echipă din Champions League! Are 11 accidentați înainte de duelul de marți
IERI LA 09:14
În schimb au fost aduși Depay, Eric Garcia, Kun Aguero sau Luuk de Jong, dar la prima vedere valoare lotului a scăzut considerabil, iar prăpastia dintre Barcelona și celelalte forțe ale Europei pare să se adâncească.
Se presupune că rezultatele pe termen scurt au fost sacrificate pentru a se readuce clubul pe linia de plutire din punct de vedere financiar. Oficialii catalanilor au găsit înțelegere la unii dintre jucătorii importanți precum Pique, Jordi Alba, Sergio Busquets sau Sergi Roberto, care au acceptat diminuări salariale.
Există însă și fotbaliști care nici nu au vrut să audă de așa ceva, cum este cazul lui Miralem Pjanic. Astfel, bosniacul a fost pus pe lista de transferuri și Barcelona era dispusă să-l cedeze și împrumut dacă s-ar fi găsit un club care să-i plătească o parte a salariului.

Barcelona vrea să scape cu orice preț de Pjanic

Pe tot parcursul perioadei de mercato s-a vorbit despre o revenire a mijlocașului la Juventus, dar în cele din urmă nu s-a ajuns la un acord, nici torinezii neavând o situație financiară strălucită. În plus, bianconerrii l-au cumpărat pe Locatelli de la Sassoulo, astfel că readucerea lui Pjanic nu mai era o urgență.
Perioada de transferuri în marile campionate ale Europei s-a încheiat oficial pe 31 august, iar Pjanic este în continuare la Barcelona. Catalanii se văd nevoiți să-i plătească salariul uriaș, lucru frustrant mai ales din cauza faptului că bosniacul nu intră în vederile lui Koeman pentru acest sezon.
Totuși, Barcelona mai are o șansă să scape de mijlocaș în perioada imediat următoare, deoarece nu toate piețele s-au închis în urmă cu 2 zile. Printre cele mai posibile destinații ale lui Pjanic sunt Turcia sau Rusia, 2 campionate unde există suficiente echipe care să plătească salarii foarte mari unor jucători cu nume din fotbalul european. În plus, mai există și varianta zonei Golfului, dar este greu de crezut că Pjanic va accepta să joace acolo.
Așadar, Barcelona are încă multe probleme de rezolvat și este într-o reală criză de timp, deoarece în curând nici echipele din estul Europei nu vor mai putea perfecta transferuri.
Liga
"O lipsă totală de respect!" Reacție dură a lui Pjanic după despărțirea de Barcelona! Ce l-a supărat
04/09/2021 LA 09:07
Liga
Barcelona își blindează viitorul! Ce măriri de salariu primesc puștii rămași în locul lui Messi
04/09/2021 LA 08:14