Barcelona traversează o perioadă complicată din punct de vedere economic și sportiv, dar șefii clubului s-au mișcat excelent în ultima vreme și îi fac pe plac lui Xavi. După ce transferul lui Ferran Torres a fost deja perfectat, antrenorul catalanilor are un motiv în plus de mulțumire.
Conforma jurnaliștilor de la Sport, Ousmane Dembele și-a dat acordul să semneze prelungirea contractului până în 2027. Francezul era legat de clubul catalan doar până în vară, iar pericolul de a-l pierde gratis le dădea fiori conducătorilor, mai ales că Barcelona a plătit pentru el o sumă imensă către Borussia Dortmund, în jur de 140 de milioane de €.
Dembele nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptărilor la Barcelona, fiind chinuit și de o serie de accidentări grave, dar Xavi pariază că acesta va reveni la forma care l-a consacrat și va fi un jucător de bază în viitorul apropiat.
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
ACUM O ORĂ
Citește și:

Dembele a acceptat o reducere salarială și va rămâne la Barcelona

Negocierile dintre Barcelona și Dembele au decurs greu, deoarece francezul era ademenit cu sume amențitoare de echipele din Premier League. Reprezentanții acestuia ar fi preferat ca el să plece gratis de la Barcelona, pentru a încasa un comision substanțial de la viitorul club, dar jucătorul a ales în cele din urmă cu sufletul, punând banii în plan secund.
Mai mult, sursa citată notează că Dembele chiar a acceptat o reducere salarială, așa cum au făcut și alți jucători importanți ai catalanilor. Acest lucru este o mină de aur pentru Barcelona, deoarece va putea înregistra mai ușor noi jucători fără a depăși plafonul salarial impus de Liga Spaniolă. Totuși, veniturile francezului se vor rotunji substanțial dacă acesta va performa, având bonusuri importante pentru atingerea anumitor obiective.
Presa iberică susține că Dembele a ales să continue la Barcelona din mai multe motive, poate cel mai important fiind încrederea pe care i-a transmis-o Xavi și siguranța că tănărul antrenor va avea susținere din partea conducerii să își ducă treaba la bun sfârșit.
Un al motiv de luat în seamă a fost convingerea că prin continuitatea de la Barcelona Ousmane Dembele va fi sigur de locul său în naționala Franței la Mondialul din Qatar. Plecarea într-un alt camopionat cu doar câteva luni înainte de turneul final ar fi reprezentat un mare risc, deoarece în caz de inaptare și evoluții slabe, Deschamps l-ar fi putut lăsa pe dinafară.
Liga
Barcelona, egalată în ultimele minute la Granada! Alves, primul assist în La Liga după 6 ani
08/01/2022 LA 19:29
Liga
Xavi, despre viitorul lui Dembele pe Camp Nou: "Situaţia stă în felul următor"
04/01/2022 LA 14:26