Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Braima Fati, fratele lui Ansu, a ajuns de la FC Barcelona la Biggleswade, în liga a noua din Anglia

Andrei Nicolae

Actualizat 30/12/2021 la 19:31 GMT+2

Braima Fati a ales să evolueze gratis la Biggleswade United, în tentativa lui de a învăța limba engleză, spre deosebire de fratele lui mai mic, Ansu Fati, care câștigă 70.000 de lire sterline pe săptămână la formația catalană.

Braima Fati

Credit imagine: Other Agency

Ansu a semnat nu demult un contract de șase ani la Barcelona, cu o clauză de reziliere de 1 miliard de lire sterline. Totodată, a primit tricoul cu numărul 10 al marelui Lionel Messi, rămas disponibil după plecarea argentinianului la PSG.
Între timp, fratele său mai mare Braima, care și-a reziliat contractul cu Barcelona în vară, a primit tricoul cu numărul 10 la Biggleswade United, echipă din al nouălea eșalon de fotbal din Anglia.
Povestea celor doi frați Fati este diferită. Braima, în vârstă de 23 de ani, ales să-și lase partenerea de viață Miriam și fiica lor Milena în Spania, pentru a petrece un an de zile în Anglia, învățând limba engleză printre coechipieri. El a închiriat un apartament pentru un an în Hitchin și face naveta la Cambridge, de luni până vineri, pentru cursuri. Jucătorul spune că îi va fi mai ușor când își va lua o mașină, dar deocamdată se bucură de complexitatea transportului cu trenul, potrivit Daily Mail.

Braima Fati a mărturisit de ce a plecat din Barcelona în Anglia

"Este o decizie care nu a fost luată de la o zi la alta. A fost foarte greu din punct de vedere personal și profesional, pentru că fiica mea, partenera mea au rămas în Spania. Dar desigur, prefer să mă sacrific astăzi, așa că mâine voi putea să-mi ajut familia.
Când am luat această decizie, i-am spus familiei mele, le-am spus oamenilor din jurul meu, prietenilor, tuturor ce vreau. Cei mai mulți dintre ei, aproape toată lumea, mi-au spus că vor plăti pentru a putea trăi această experiență, pentru a ieși și a învăța limba, care este obiectivul meu principal. Acesta este motivul pentru care sunt aici", a declarat Braima Fati pentru sursa citată.
Călătoria fotbalistică a lui Braima a început la Sevilla, după ce familia lui a plecat din Guineea-Bissau. El a deschis calea pentru ca fratele său mai mic să se bucure de succesele de azi.
Barcelona's Spanish midfielder Ansu Fati celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League football match between Dynamo Kiev and Barcelona at the Olympic Stadium in Kiev on November 2, 2021. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Phot
Deși are multe amintiri din perioada petrecută în sud, trecerea lui la celebra academie La Masia din Barcelona în 2011, cu un an înainte ca Ansu să facă aceeași mișcare, i-a schimbat viața.
"Cred că este una dintre cele mai bune experiențe pe care le-am avut. Orice copil care a fost în La Masia, indiferent de câți ani a stat acolo, va spune același lucru. Este o experiență care te duce prin viață, pentru că treci prin toate, îți lipsește familia și așa mai departe. Îți trec multe lucruri prin cap, ești în La Masía, dar mai ales ești la Barca, cel mai bun club din lume. Și cred că toți copiii care au fost acolo, s-au bucurat de asta și este o experiență de neuitat", a relatat Braima.
Dar în timp ce Ansu a izbutit să ajungă la cel mai înalt nivel, Braima știe că trebuie să riște pentru a-și oferi un viitor mai bun. În vară, el a decis să-și rezilieze contractul și săplece de la Barcelona. Auzise despre Biggleswade United prin intermediul avocatului familiei, care avea o bună legătură cu președintele echipei, jurnalistul spaniol Guillem Balague.
"Familia mea m-a susținut întotdeauna într-o decizie care mi-a aparținut. Este o etapă din viața mea la 23 de ani. Am trecut pe la multe echipe până acum, dar acum am vrut să profit de această ocazie, să ies și să mă testez, săvăd cât de departe pot merge.
Cred că este o oportunitate bună de a-mi relansa cariera. Și în afara fotbalului, pentru ceea ce vreau să fac în viitor, dacă nu mă descurc bine în fotbal. Aceasta este provocarea care mă aduce aici", a mai spus Braima.

Braima Fati a marcat un gol pentru o echipă care ocupă locul 20 în liga a noua

Biggleswade ocupă locul 20 în United Counties League Premier Division South, dar Braima a mărturisit cănu se grăbește să revină la viața lui din Spania. El a marcat un gol până acum, înfruntă vântul și ploaia, frigul aspru al iernii engleze, dar nu este descurajat de toate aceste lucruri:
"Nu am niciun plan să mă întorc acum. Sunt aici să învăț engleză, să joc și o să văd. Când voi dori să mă întorc, poate englezii mă vor convinge și voi rămâne aici. Nu știu. Ei bine, vom vedea. Vom vedea!", a concluzionat Braima Fati.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo