Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai bine plătit jucător de la Barcelona regretă că nu a ajuns în Premier League

Nicu Savin

Actualizat 26/10/2021 la 20:28 GMT+3

Frenkie de Jong a ajuns la Barcelona în 2019, dar ultimele declarații ale mijlocașului olandez au lăsat să se înțeleagă că acesta regretă oarecum că nu s-a transferat la un club din Premier League.

Memphis Depay (rechts) jubelt mit Frenkie de Jong über das Tor zum 2:1 für den FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Frenkie De Jong a fost transferat de Barcelona în 2019, catalanii plătindu-i lui Ajax impresionanta sumă de 86 de milioane de € în schimbul său. După plecările lui Messi sau Griezmann, olandezul a devenit cel mai bine plătit jucător al clubului blaugrana, dar prestațiile sale sunt deocamdată sub așteptări.
Salariile incasate în acest sezon de către fotbaliștii de la FC Barcelona
În momentul în care a ajuns pe Camp Nou, De Jong a avut de ales între mai multe echipe, deoarece mai mulți granzi ai Europei l-au dorit după campania fantastică pe care a reușit-o cu Ajax în Champions League. La doi ani distanță de la acel moment, mijlocașul batav a lăsat să se înțeleagă că ar fi fost mai potrivit pentru el dacă ar fi mers în Premier League.
"Obișnuiam să cred că La Liga este cea mai puternică ligă de fotbal din lume. Puteai vedea dominația lor în competițiile europene.Cluburile spaniole au progresat întotdeauna mult și au luat adesea trofeele principale, Liga Campionilor și Europa League.
Dar Premier League a câștigat putere în ultimii ani.Când vine vorba despre talent, La Liga este mai bună. Dar, din cauza intensității, competiția engleză este la un nivel puțin mai ridicat.", a spus De Jong, citat de mirror.co.uk.
Citește și:

Frenkie de Jong, dorit de Guardiola la Manchester City

Dorința lui De Jong de a juca în Premier League s-ar putea împlini mai repede decât ar fi fost de așteptat. În cazul în care olandezul nu va reuși să impresioneze până la finalul acestui sezon, catalanii ar vrea să-l transfere în vară, în speranța că vor obține o sumă importantă de bani în schimbul lui.
Potrivit jurnaliștilor de la calciomercato.com, Pep Guardiola ar fi dispus să-l aducă pe De Jong la Manchester City, antrenorul campioanei Angliei fiind convins că mijlocașul de 24 de ani poate deveni unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei sale.
Olandezul este dorit, însă, și de Bayern Munchen, care și-ar mai dorit și în trecut să-l convingă pe Frenkie de Jong să semneze. Nici bavarezii, nici englezii nu ar ezita să plătească o sumă mare de bani în schimbul fotbalistului, dar rămâne de văzut dacă prestațiile sale se vor îmbunătăți și dacă Barcelona va decide să se despartă de el sau nu.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo