Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cinci cluburi de top din Europa îl vor pe Frenkie de Jong, dar olandezul va refuza orice ofertă. Care este motivul

Alex Masgras

Actualizat 14/12/2021 la 11:38 GMT+2

Frenkie de Jong nu vrea să plece de la Barcelona, chiar dacă echipe precum Bayern Munchen sau Manchester United sunt interesate de serviciile mijlocașului olandez. Tatăl său a vorbit în presa din Olanda despre aceste oferte și a dezvăluit motivul pentru care acesta ar refuza eventualele oferte: căldura.

Frenkie de Jong, Barcellona

Credit imagine: Getty Images

Frenkie de Jong a ajuns în vara anului 2019 la Barcelona, după ce a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Ajax în sezonul 2019/20, atunci când a ajuns până în semifinalele UEFA Champions League. Impresionați de calitățile acestuia, catalanii au scos atunci 90 de milioane de euro pentru a îl aduce pe olandez pe Camp Nou.
Din nefericire pentru Barcelona, Frenkie de Jong este departe de forma care i-a convins pe catalani să îl cumpere. În contextul în care echipa de pe Camp Nou trece printr-o reconstrucție totală sub comanda lui Xavi, ținând cont și de problemele financiare cu care se confruntă clubul, Barcelona nu ar ezita să îl vândă pe mijlocașul de 24 de ani în vară.

Manchester United și Bayern Munchen, interesate de Frenkie de Jong

Pentru Barcelona nu va fi greu să găsească o echipă interesată de Frenkie de Jong, mai ales după declarațiile date de tatăl acestuia, John. Acesta a vorbit în presa din Olanda despre interesul a 5 cluburi de top din Europa, precum Manchester United sau Bayern Munchen, pentru fiul său. Cu toate acestea, John de Jong a declarat că fiul său nu își dorește să plece de pe Camp Nou, deoarece vremea în Anglia sau Germania este mult mai rea, în comparație cu cea din Barcelona.
"De obicei este o vreme urâtă acolo. Bineînțeles, este vorba de fotbal, dar contează și acest aspect. Bineînțeles că sunt conștient că Barcelona are nevoie de bani, iar o ofertă bună pentru Frenkie ar ajuta clubul, dar nu văd ca acest lucru să se întâmple prea curând. Chiar și așa, cinci cluburi de top din Europa și-au arătat interesul pentru el.
Ei (n.r. De Jong și prietena lui) se simte excelent în Barcelona. Viața este grozavă acolo. Chiar și acum e soare și sunt 16 grade", a declarat John de Jong pentru publicația olandeză AD.
Gerard Pique, în timpul partidei dintre Osasuna și Barcelona 2-2
De Jong și Barcelona trec printr-o perioadă extrem de complicată în acest sezon. După eliminarea din UEFA Champions League, echipa lui Xavi a făcut un nou pas greșit în La Liga. Weekend-ul trecut, catalanii au terminat la egalitate, scor 2-2, pe terenul celor de la Osasuna. În acest moment, Barcelona se află pe locul 8, cu 24 de puncte, fiind la 18 puncte distanță de marea rivală, Real Madrid, cea care se află pe primul loc în La Liga.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo