Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coutinho ajunge la 100 de meciuri la FC Barcelona, dar catalanii au "scăpat" de o plată de 20 de milioane de euro

Andrei Nicolae

Publicat 25/10/2021 la 20:02 GMT+3

Philippe Coutinho va ajunge la 100 de meciuri oficiale ca jucător al echipei FC Barcelona în această săptămână, dacă Ronald Koeman îl va introduce în teren la partida cu Rayo Vallecano. Catalanii nu vor trebui însă să plătească niciun bonus către Liverpool.

Philippe Coutinho - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Transferul lui Philippe Coutinho în 2018, de la Liverpool la FC Barcelona, a fost una dintre cele mai scumpe tranzacții din istoria fotbalului. Catalanii au plătit 142 de milioane de lire sterline (în jur de 167 de milioane de euro), brazilianul fiind la data respectivă cel mai bun jucător din Premier League. În aproape 3 ani și jumătate petrecuți pe Nou Camp, jucătorul a fost însă departe de așteptările clubului, care ar fi dispus să-l vândă la prima ofertă în iarnă sau la vară.
Brazilianul a ajuns la 99 de meciuri oficiale în tricoul Barcelonei la partida cu Real Madrid. El a intrat după pauză, dar nu a reușit să schimbe impresia artistică a echipei într-un derby pierdut cu 2-1. Așadar, el poate atinge centenarul în privința numărului de jocuri, dacă Ronald Koeman va miza pe el în partida cu Rayo Vallecano programată miercuri.

Coutinho are cifre departe de așteptări la FC Barcelona

Dar faptul că el ajunge la 100 de meciuri nu înseamnă că clubul trebuie să plătească 20 de milioane de euro în plus clubului Liverpool, așa cum s-a vehiculat în presa internațională. Mundo Deportivo citează surse din cadrul clubului catalan, care susțin că această clauză nu există. Barcelona nu a oferit niciodată detalii despre acest transfer, unul cu mare greutate financiară..
Coutinho a disputat 99 de jocuri în tricoul Barcelonei, dar nu toate cu mai mult de 45 de minute.
Cifrele lui Coutinho la FC Barcelona
  • Sezon 1: 22 de meciuri – 9 goluri
  • Sezon 2: 54 de meciuri – 11 goluri
  • Sezon 3: 14 meciuri – 3 goluri
  • Sezon 4: 9 meciuri – 1 gol.
În actuala ediție, el a jucat prima partidă pe 14 septembrie, împotriva echipei Bayern Munchen în Liga Campionilor. De atunci, Coutinho a jucat 9 jocuri, 6 în La Liga și 3 în Liga Campionilor, doar în trei partide fiind titular. El a marcat un gol, împotriva Valencia, și nu a oferit încă nicio pasă decisivă.
"Coutinho continuă să fie departe de nivelul pe care l-a arătat la Liverpool. Îi este greu să ofere acel plus diferențial și să intre în dinamica echipei", a mai precizat sursa citată.
Aflată în criză financiară, Barcelona este gata să se despartă de Coutinho, chiar dacă va încasa de câteva ori mai puțin față de suma plătită. Mai ales că brazilianul este în acest moment și jucătorul cel mai bine plătit din lot.
În acest moment, Barcelona l-ar transfera fără să se gândească cu 30 de milioane de euro. Iar Pep Guardiola este unul dintre managerii care se gândește la un transfer al brazilianului la Manchester City.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo