Transferul lui Philippe Coutinho în 2018, de la Liverpool la FC Barcelona, a fost una dintre cele mai scumpe tranzacții din istoria fotbalului. Catalanii au plătit 142 de milioane de lire sterline (în jur de 167 de milioane de euro), brazilianul fiind la data respectivă cel mai bun jucător din Premier League. În aproape 3 ani și jumătate petrecuți pe Nou Camp, jucătorul a fost însă departe de așteptările clubului, care ar fi dispus să-l vândă la prima ofertă în iarnă sau la vară.
Brazilianul a ajuns la 99 de meciuri oficiale în tricoul Barcelonei la partida cu Real Madrid. El a intrat după pauză, dar nu a reușit să schimbe impresia artistică a echipei într-un derby pierdut cu 2-1. Așadar, el poate atinge centenarul în privința numărului de jocuri, dacă Ronald Koeman va miza pe el în partida cu Rayo Vallecano programată miercuri.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Coutinho are cifre departe de așteptări la FC Barcelona

Dar faptul că el ajunge la 100 de meciuri nu înseamnă că clubul trebuie să plătească 20 de milioane de euro în plus clubului Liverpool, așa cum s-a vehiculat în presa internațională. Mundo Deportivo citează surse din cadrul clubului catalan, care susțin că această clauză nu există. Barcelona nu a oferit niciodată detalii despre acest transfer, unul cu mare greutate financiară..
Coutinho a disputat 99 de jocuri în tricoul Barcelonei, dar nu toate cu mai mult de 45 de minute.
Cifrele lui Coutinho la FC Barcelona
  • Sezon 1: 22 de meciuri – 9 goluri
  • Sezon 2: 54 de meciuri – 11 goluri
  • Sezon 3: 14 meciuri – 3 goluri
  • Sezon 4: 9 meciuri – 1 gol.
În actuala ediție, el a jucat prima partidă pe 14 septembrie, împotriva echipei Bayern Munchen în Liga Campionilor. De atunci, Coutinho a jucat 9 jocuri, 6 în La Liga și 3 în Liga Campionilor, doar în trei partide fiind titular. El a marcat un gol, împotriva Valencia, și nu a oferit încă nicio pasă decisivă.
"Coutinho continuă să fie departe de nivelul pe care l-a arătat la Liverpool. Îi este greu să ofere acel plus diferențial și să intre în dinamica echipei", a mai precizat sursa citată.
Aflată în criză financiară, Barcelona este gata să se despartă de Coutinho, chiar dacă va încasa de câteva ori mai puțin față de suma plătită. Mai ales că brazilianul este în acest moment și jucătorul cel mai bine plătit din lot.
În acest moment, Barcelona l-ar transfera fără să se gândească cu 30 de milioane de euro. Iar Pep Guardiola este unul dintre managerii care se gândește la un transfer al brazilianului la Manchester City.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36