Dacă nu ar fi fost din aceeași generație cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, Luis Suarez s-ar fi remarcat drept cel mai bun fotbalist al momentului. Uruguayanul are cifre atât de bune încât acum se află pe locul 3 în topul celor mai buni jucători ai generației sale.
Conform statisticilor publicate de cei de la Football Factly, atacantul celor de la Atletico Madrid ar fi avut, în absența lui Messi și Ronaldo, cel mai mare număr de goluri înscrise într-un sezon în secolul 21 (59), dar și cele mai multe goluri și assist-uri reușite într-o singură stagiune în ultimii 20 de ani (83).
De asemenea, Suarez ar fi fost jucătorul cu cele mai multe pase decisive din istorie (275) și ar fi avut cele mai multe Ghete de aur din istorie (2).
Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
ACUM O ZI
În realitate, uruguayanul este depășit la numărul de assist-uri de fostul său coechipier, Lionel Messi, care a reușit 358 de pase de gol până în acest moment, argentinianul având și cele mai multe Ghete de aur din istorie (6).
Fostul decar al Barcelonei conduce și în topul fotbaliștilor cu cele mai multe goluri marcate într-un singur sezon în ultimii 20 de ani (73).

Cât a durat convorbirea în care Koeman l-a îndepărtat de la Barcelona pe Suarez

Luis Suarez a vorbit la începutul lunii octombrie despre modul în care Barcelona a ales să se despartă de el. Uruguayanul a ajuns în vara anului 2020 la Atletico Madrid după ce Ronald Koeman, abia instalat pe banca tehnică a catalanilor, i-a comunicat prin telefon că nu mai are nevoie de serviciile sale.
Fotbalistul a dezvăluit pentru publicația spaniolă Marca cum a fost momentul în care antrenorul olandez l-a contactat, criticându-l pentru că a decis să-l dea afară printr-un apel telefonic care nu a durat nici măcar un minut.
"Telefonul de la Koeman, în care mi-a zis că nu sunt în planurile lui, a durat 40 de secunde, nu e modul în care îți tratezi o legendă. Mai întâi mi-a zis că nu fac parte din planurile lui, după care mi-a zis că dacă nu-mi rezolv situația, o să mă bage în următorul meci.
Nu a avut personalitatea să-mi zică direct dacă el nu mă vrea sau clubul vrea să scape de mine. Am vorbit cu soția mea și cu Leo Messi la telefon imediat. A fost un an complicat din cauza tuturor problemelor. Messi a cerut să plece și eu am fost îndepărtat", a declarat Luis Suarez.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/18/3255802.png
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
ACUM O ZI
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
IERI LA 05:48