Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Alaba a fost prezentat la Real Madrid! Ce număr va purta austriacul pe tricou

Nicu Savin

Publicat 21/07/2021 la 20:30 GMT+3

David Alaba la Real Madrid este printre cele mai răsunătoare transferuri din această perioadă de mercată. Vacanța austriacului după EURO 2020 s-a încheiat, iar astăzi a fost prezentat oficial la noul său club.

David Alaba

Credit imagine: Getty Images

David Alaba a semnat din postura de jucător liber de contract cu Real Madrid, după ce a refuzat mai multe oferte de prelungire a contractului cu Bayern Munchen, club la care a evoluat în ultimii 10 ani, câștigând 27 de trofee, printre care și UEFA Champions League, în două rânduri.
Astăzi, austriacul de 29 de ani a fost prezentat la noul său club, cu care a semnat un contract valabil până în 2026, urmând a avea un salariu stagional de 12 milioane de €. Astfel, Alaba devine al 3-lea cel mai bine plătit jucător al lui Ancelotti, după Eden Hazard și Gareth Bale, care câștigă 15 milioane de € anual.

David Alaba va purta numărul 4 la Real Madrid

Așteptările de la Alaba sunt extrem de mari la Real Madrid, misiunea austriacului fiind aceea de a-l face uitat pe Sergio Ramos, care a semnat cu PSG din postura de jucător liber. Acest lucru este evidențiat și prin numărul pe care Alaba îl va purta la gruparea de pe Bernabeu. Fundașul va avea numprul 4, care a fost purtat în trecut de Ramos.
În declarațiile oferite cu ocazia prezentării sale, Alaba a menționat că numărul pe care îl va purta pe spate îl va motiva și mai mult să aibă evoluțiile pe care fanii le așteaptă de la el.
"Ramos a jucat aici peste 10 ani și a făcut-o impecabil purtând acest număr. E ceva ce rămâne întipărit în mintea tuturor! E o onoare pentru mine să port numărul 4 și asta mă motivează foarte mult. Mi s-a spus că acesta este ultimul număr disponibil. Nu am vrut să cer numerele altor fotbaliști. Nu sunt aici să mă compar cu alți jucători. Mi-ar fi plăcut să joc alături de Ramos. Este un adevărat lider. Ar fi fost o plăcere pentru mine.", a spus Alaba, citat de Marca.
David Alaba este singurul jucător semnat în această vară de Real Madrid, club care se confruntă cu reale probleme financiare și este nevoit să-și reducă bugetul de salarii. Pe lângă austriac, Ancelotti are sub comandă în pregătirea noului sezon și jucătorii care s-au întors de la cluburile unde au fost împrumutați în sezonul trecut: Gareth Bale (Tottenham), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt), Martin Odegaard (Arsenal), Jesus Vallejo (Granada) și Dani Ceballos (Arsenal).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo