Real Madrid și-a prezentat raportul finanaciar pentru ultimul an și jumătate, iar pierderile sunt colosale. De la începutul lunii martie 2020, când pandemia de Covid-19 a oprit fotbalul pentru 3 luni, madrilenii au înregistrat pierderi de aproximativ 300 de milioane de €, notează Marca.
Acest lucru se datorează și investițiilor masive în modernizarea stadionului Santiago Bernabeu, dar mai ales lipsei publicului de la partidele de acasă. Ca atare, Real Madrid trebuie să facă economii, iar acest lucru nu se poate face decât prin vânzarea de jucători, în special a acelora care au salarii foarte mari.
Bugetul de salarii al madrilenilor pentru sezonul precedent a fost de 473 de milioane de €, dar pentru stagiunea care stă să înceapă acesta nu poate fi mai mare de 300 de milioane de €, din cauza datoriilor acumulate de club.
Ligue 1
Oferta de ultimă oră pe care PSG i-a făcut-o lui Mbappe! Salariul record promis francezului
IERI LA 18:49
Este o problemă identică cu cea a Barcelonei, care nu a aputut înregistra transferurile lui Eric Garcia, Kun Aguero sau Memphis Depay pentru că ar depăși limita salarială impusă de Liga Spaniolă. Mai mult, catalanii au apelat la un tertip pentru a putea semna un nou contract cu Lionel Messi, cu care s-a ajuns la un acord în cele din urmă.

Real Madrid, obligată să renunțe la o serie de jucători

Astfel, Real Madrid se regăsește într-o situație delicată, iar Florentino Perez speră să scape de cel puțin 5 jucători cu salarii mari. Printre aceștia ar fi Raphael Varane, care este în vizorul lui Manchester United și sunt toate șansele să se ajungă la un acord.
Gareth Bale este și el pe lista neagră, dar e grreu de crezut că galezul va renunța la ultimul an de contract, în condițiile în care îi va fi imposibil să găsească un club care să-i plătească salariul pe care îl încasează la Real.
De asemenea, Eden Hazard are un salariu imens, iar randamentul său nu a fost pe măsură, fiind mai mult accidentat, astfel că madrilenii nu ar spune nu unei oferte pentru belgian. Acesta mai are contract pe Bernabeu până în 2024.
Isco se numără și el printre jucătorii de care clubul ar dori să se despartă, însă venirea lui Ancelotti ar putea schimba lucrurile, deoarece în primul mandat al italianului, mijlocașul a fost printre preferații acestuia.
Dacă Realul trebuie să scape urgent de câțiva jucători, transferurile devin aproape imposibil de realizat în această vară. Așadar, ajngerea lui Mbappe pe Bernabeu, despre care presa iberică era aproape sigură la un moment dat , pare acum o fantasmă, în condițiile în care francezul are pe masă o ofertă de 25 de milioane de € pe sezon pentru a-și prelungi contractul cu PSG.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
IERI LA 12:55
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
IERI LA 11:39