Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Despărțirea lui Coutinho de Barcelona, iminentă! Unde ar putea ajunge brazilianul

Bianca Dumitru

Publicat 06/01/2022 la 13:24 GMT+2

Oficialii Barcelonei încearcă în aceste zile să scape de Philippe Coutinho, care este dorit de mai multe echipe din Premier League. Potrivit jurnaliștilor catalani, Steven Gerrard îl vrea pe brazilian la Aston Villa, dar fotbalistul așteaptă ofertele celor de la Tottenham și Arsenal pentru a lua o decizie.

Barcelona midfielder Philippe Coutinho

Credit imagine: Getty Images

Barcelona este aproape de a se despărți de Philippe Coutinho, toate eforturile oficialilor de pe Camp Nou fiind orientate în acest moment spre transferul brazilianului.
Plecarea fotbalistului de 29 de ani le-ar permite catalanilor să înregistreze transferul lui Ferran Torres, motiv pentru care șefii Barcelonei vor să scape de el fie definitiv, urmând a accepta o sumă mai mică de bani în schimbul lui, fie împrumutându-l până la finalul sezonului, când va fi activată opțiunea de cumpărare definitivă.
Unul dintre cluburile care și-l doresc pe Coutinho este Aston Villa, însă pentru a ajunge la un acord, oficialii echipei pregătite de Steven Gerrard trebuie să negocieze cu fotbalistul o reducere a salariului pentru următorii ani, în prezent el încasând peste 170.000 de euro pe săptămână.
Conform jurnaliștilor publicației catalane Sport, reprezentanții lui Coutinho sunt hotărâți să mai aștepte un pic pentru a vedea ce oferte au Tottenham și Arsenal pentru mijlocașul de 29 de ani, însă hotărârea finală îi va aparține fotbalistului, care va decide în funcție de proiectul sportiv care i se va prezenta.
Brazilianul și-ar fi dat deja acordul pentru a pleca de pe Camp Nou, însă destinația sa urmează a fi stabilită în următoarele zile.
Citește și:

Arsenal, interesată de transferul lui Coutinho

Arsenal este interesată de serviciile mijlocașului brazilian Philippe Coutinho, după ce acesta nu mai intră în planurile lui Xavi la Barcelona. Mikel Arteta, managerul "tunarilor", și-a dat acceptul în ceea ce privește aducerea lui Coutinho pe Emirates, în fereastra de transferuri din iarnă.
Potrivit unui anunț al publicației spaniole Sport de la finalul lunii decembrie, agentul brazilianului a călătorit la Londra pentru a purta negocieri cu oficialii celor de la Arsenal pentru o posibilă mutare a lui Coutinho de pe Camp Nou.
Coutinho ar putea ajunge pe Emirates sub formă de împrumut, Barcelona contribuind în continuare la mega-salariul jucătorului de peste 170.000 de euro pe săptămână. Managerul spaniol al lui Arsenal caută să-și întărească echipa în încercarea de a păstra locul de Champions League pe care se află în prezent Arsenal.
"Ar putea fi de ajutor să schimbăm ceva, chiar dacă nu este niciodată ușor. Lucrăm la asta, să înțelegem de ce are nevoie echipa și să găsim soluțiile potrivite", a declarat Mikel Arteta cu privire la perioada de mercato ce se apropie.
Mijlocașul de 29 de ani poate fi o variantă câștigătoare pentru atacul lui Mikel Arteta, dacă managerul spaniol va reuși să-l readucă la forma care l-a consacrat în vremea în care evolua la Liverpool.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo