Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii Barcelonei încearcă să blocheze mutarea lui Messi la PSG! Petiția depusă la Comisia Europeană

Nicu Savin

Publicat 08/08/2021 la 19:57 GMT+3

Fanii Barcelonei trăiesc o adevărată dramă în aceste zile din cauza plecării lui Messi de la echipă. Argentinianul nu a putut continua pe Camp Nou deoarece Barcelona ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar. Anunțul că Messi va semna cu PSG i-a indignat pe suporterii catalani, care au depus o petiție la Comisia Europeană, considerând că parizienii au probleme asemănătoare cu ale Barcelonei

Fanii Barcelonei încearcă să blocheze mutarea lui Messi la PSG

Credit imagine: Getty Images

Suporterii Barcelonei s-au împăcat deja cu gândul că nu-l vor mai vedea pe Messi în tricoul blaugrana, dar vestea că argentinianul va juca cel mai probabil pentru PSG i-a oripilat.
În opinia fanilor, clubul parizian încalcă constant regulile fair-play-ului financiar și nu ar trebui să aibă permisiunea de a-l semna pe Messi.
Suporterii nu doar că s-au revoltat în mediul on-line cu privire la acest aspect, dar au trecut și la fapte. Conform jurnaliștilor de la Marca, un grup de fani ai Barcelonei, reprezentat de avocatul Juan Branco, a depus o reclamație la Comisia Europeană, prin care încearcă să arate că PSG încalcă frecvent normele fair-play-ului financiar.
"Raportulcelor de la PSG cu privire la fair play-ul financiar arată că cifrele sunt mult mai proaste decât cele ale Barcelonei.
În sezonul 2019/20, 99% din veniturile celor de la PSG au fost consumate pentru salarii, în timp ce Barcelona a cheltuit doar 54%", se arată în petiția depusă.
Oamenii din spatele plângerii, care este acum în așteptare, speră să blocheze trecerea lui Messi la PSG, deoarece concurența ar fi fost denaturată de cheltuielile uriașe ale clubului francez.

Messi, dispus să mai joace un meci pe Camp Nou

Mii de oameni au fost prezenți astăzi în jurul stadionului Barcelonei pentru a-și lua rămas bun de la Lionel Messi. Fotbalistul, care pleacă din Spania după 21 de ani, a susținut o conferință de presă pe Camp Nou, în care a oferit primele declarații după anunțul despărțirii de Barcelona.
În momentul în care Messi a plecat de la arenă, după ce s-a fotografiat alături de trofeele cucerite în tricoul clubului blaugrana, suporterii i-au scandat numele și l-au aplaudat, unii dintre ei urmărindu-i mașina pe străzile din Barcelona câteva sute de metri.
"În ultimul an a fost dificil să nu-i aud pe fani strigându-mi numele, iar acum plec fără să-i mai văd o dată și fără să-mi iau rămas-bun așa cum trebuie. Le sunt recunoscător pentru iubirea pe care mi-au arătat-o, am trăit momente extraordinare aici datorită lor.
Acum e momentul să plec, fără să-mi iau rămas bun așa cum trebuie, pe teren, dar pentru acești oameni sunt dispus să fac totul și m-aș întoarce să mai joc un meci pe Camp Nou în fața lor", a spus Lionel Messi în cadrul conferinței de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo