Erling Haaland este una din cele două mari priorități pentru Real Madrid, alături de Kylian Mbappe. Florentino Perez visează ca cei doi superfotbaliști să joace împreunăl la Real, dar lucrurile nu sunt deloc simple.
Presa iberică a anunțat că Real Madrid i-a propus lui Haaland să mai rămână încă un sezon la Dortmund, dar s-a angajat să-i plătească salariul pe care ar urma să-l aibă pe Bernabeu din 2023. Varianta este agreeată și de cei de la Borussia, care îl vor pe norvegian încă un sezon.
Problema este că atacantul vrea să plece la finalul acestei stagiuni de la Dortmund. Conform as.com, Haaland și-a dat acordul pentru a semna cu Real, dar vrea să ajungă pe Bernabeu în vară. În caz contrar, acesta este gata să dea curs unor alte oferte, el fiind dorit în egală măsură și de alte forțe ale continentului precum Barcelona, PSG, Manchester United sau Manchester City.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
IERI LA 11:22
Citește și:

Haaland pune presiune pe Real Madrid

Florentino Perez se vede astfel pus într-o situație delicată. Ajungerea simultană a lui Mbappe și Haaland la Real este aproape imposibilă, deoarece clubul ar putea încălca regulile fair-play-ului financiar, din cauza salariilor extrem de mari ale celor doi.
Astfel, Perez speră să-l ia gratis pe Mbappe în iunie, iar în vara lui 2023 Haaland să se alăture "galacticilor". Atunci, o serie de jucători ai madrilenilor care au venituri mari vor părăsi clubul, iar achitarea salariilor lui Haaland și Mbappe nu ar mai reprezenta o problemă.
În plus, Florentino Perez nu vrea să creeze o situație tensionată în lot prin aducerea lui Haaland în această vară. Karim Benzema a fost omul numărul unu al madrilenilor după plecarea lui Ronaldo, dar ar fi aproape imposibil ca acesta să joace alături de Haaland, cei doi având același profil. Astfel, Realul intenționează să se folosească de Benzema și în sezonul viitor și apoi să-l lase să plece gratis pe francez în vara lui 2023, când îi va expira contractul.
Rămâne de văzut dacă Haaland va accepta propunerea Realului. Cert e că gruparea madrilenă se află într-o postură ingrată. Mbappe este ademenit cu o ofertă fabuloasă pentru a prelungi cu PSG, iar Haaland și-ar putea reconsidera opțiunile dacă Realul va tergiversa prea mult, astfel că nu e exclus camadrilenii să rateze complet obiectivele sale principale în privința achizițiilor
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04