Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inaki Williams, record istoric în La Liga! Câte prezențe a adunat atacantul lui Bilbao în prima ligă spaniolă

Alex Masgras

Publicat 02/10/2021 la 11:59 GMT+3

Inaki Williams a intrat în istoria fotbalului spaniol la partida dintre Athletic Bilbao și Alaves. Atacantul în vârstă de 27 de ani a bifat 203 meciuri consecutive în La Liga pentru echipa din Țara Bascilor, acesta nelipsind de pe teren din aprilie 2016.

Iñaki Williams (Athletic)

Credit imagine: Getty Images

Inaki Williams a scris istorie seara trecută. Atacantul spaniol a jucat cel de-al 203-lea meci consecutiv în La Liga pentru Athletic Bilbao, depășindu-l astfel pe Juan Antonio Larranaga, fostul jucător al celor de la Real Sociedad, care între 1986 și 1992 a strâns 202 partide la rând în prima ligă spaniolă.

Inaki Williams, record istoric în La Liga

Revenit după o accidentare la gleză pe 20 aprilie 2016, atunci când a fost introdus pe teren pe finalul meciului pierdut cu Atletico Madrid, Inaki Williams a fost pe teren la următoarele 203 partide pe care bascii le-au disputat în La Liga.
Dintre acestea, Williams a fost titular în 169 de partide, în alte 34 intrând pe parcursul meciului. De asemenea, Williams a avut nu mai puțin de 5 antrenori în această perioadă în care a reușit să "fenteze" suspendările sau accidentările.
În total, Inaki Williams are 303 partide în tricoul celor de la Athletic Bilbao, pentru care a reușit să marcheze 69 de goluri și să ofere 41 de pase de gol. În meciul în care Williams a scris istorie aseară, Bilbao s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Alaves, grație golului marcat de Raul Garcia în minutul 44.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo