Articol scris de Andrei Nicolae
Contractul lui Vinicius Jr. expiră în 2024, însă conducerea galacticilor sunt pregătiți să îi ofere un salariu mai bun atacantului de la începutul sezonului viitor.
Real Madrid a făcut deja o ofertă jucătorului și reprezentanților săi în decembrie, însă vor discuta aspectele legate de noul contract după finalul sezonului curent. Ambele tabere au acceptat această idee și au afirmat că brazilianul ar trebui să nu se lase distras și să se focuseze pe performanțele sale de pe teren.
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM 11 ORE
Jucătorul ce poartă numărul 20 în vestiarul de pe Bernabeu a avut o primă jumătate de sezon excelentă, marcând de 12 ori și oferind nouă pase decisive. De asemenea, brazilianul a jucat 2.049 de minute în acest sezon pentru galactici, aflându-se pe locul al patrulea într-un clasament al acestei statistici. În timp ce se afla în vacanță, în Miami, Vinicius a declarat că "2022 va fi anul lui Real Madrid".
Salariul va fi unul dintre principalele aspecte ale discuției dintre cele două tabere. Vinicius primește în prezent 3,2 milioane de euro pe an și poate ajunge până la 4 milioane cu bonusuri. Această sumă îl plasează însă la coada listei celor mai bine plătiți jucători, alături de colegi precum Dani Ceballos, Jesus Vallejo sau Andriy Lunin, care sunt folosiți extrem de rar.
Real Madrid este conștientă că Vinicius merită un salariu mai bun și vor încerca să îi facă o ofertă pe măsura prestațiilor sale din teren. Transfermarkt a dublat valoarea brazilianului de la 50 de milioane de euro la 100 de milioane la sfârșitul anului, devenind astfel al treilea cel mai valoros jucător al planetei, conform site-ului menționat. De asemenea, conform celor de CIES Football Observatory, Vinicius este cel mai valoros jucător din lume, fiind estimat la 166.4 milioane de euro.
Citește și:
ULTIMATUM PENTRU DEMBELE: SEMNEAZĂ PRELUNGIREA CONTRACTULUI SAU NU MAI JOACĂ

Real Madrid are alte priorități în prezent

Situația lui Vinicius poate aștepta până la vară, însă acum Real Madrid vrea să parafeze două transferuri stelare. Galacticii vor să îi aducă la echipă pe Kylian Mbappe, așteptat cu brațele deschise pe Bernabeu după acest sezon și pe Erling Haaland.
În cazul norvegianului, situația este mai complicată, deoarece madrilenii vor fi nevoiți să se lupte cu alți granzi ai Europei pentru semnătura sa.
În cazul miraculos în care Florentino Perez obține semnătura ambelor staruri, situația salariilor se va complica, iar Vinicius va fi în pericol de a nu primi o mărire, în ideea de a menține o balanță financiară.
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
IERI LA 04:20
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
18/05/2022 LA 17:21