Ronald Koeman a primit credit total înaintea acestui sezon, chiar dacă în stagiunea precedentă Barcelona a ratat principalele obiective. Plecarea lui Messi sau Griezmann a scăzut și mai mult din potențialul echipei, însă așteptările sunt în continuare mari la clubul de pe Camp Nou.
Începutul noi campanii nu a fost deloc reușit, iar înfrângerea la scor de neprezentare contra lui Bayern Munchen în Champions League face ca scaunul lui Koeman să se clatine. Presa iberică a scirs că Joan Laporta are deja o listă cu 5 posibili înlocuitori ai olandezului, care a primit un ultimatum din partea conducerii.
Presiunea asupra lui Koeman este una imensă în aceste zile, iar un eventual rezultat negativ contra Granadei în această seară ar putea duce la demiterea sa. Totuși, o astfel de decizie nu va fi deloc una ușor de luat de către șefii catalanilor, deoarece ar implica despăgubirea antrenorului cu o sumă considerabilă.
Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
Conform As.com, Koeman ar umra să primească 6 milioane de € dacă opțiunea de prelungire a contractului său pe încă un an nu va fi activată (actualul contract al lui Koeman este valabil până în iunie 2022). Clauza a fost acceptată de administrația Bartomeu în momentul în care tehnicianul a renunțat la naționala Olandei pentru a semna cu Barcelona.
Așadar, Laporta se află în fața unei situații delicate, deoarece bugetul clubului este grav afectat. Suma de 6 milioane de € nu ar fi neapărat foarte mare, însă în situația de față orice euro este important în procesul de redresare pe plan financiar. În plus, plecarea olandezului de pe banca tehnică nu ar garanta că echipa va avea rezultate mai bune, mai ales că sezonul este în plină desfășurare și este nevoie de rezultate pe termen scurt.

Koeman, iritat de întrebările despre eventuala sa demitere

La conferința de presă de dinaintea meciului contra Granadei, Ronald Koeman a părut iritat de jurnaliștii care l-au întrebat din nou de posibilitatea de a fi demis. Olandezului i-a fost cerută demisia de către fani, însă Koeman a spus la conferință că nu are cum să mulțumească pe toată lumea și a oferit o explicație pentru rezultatele nemulțumitoare ale echipei.
"Sunt lucruri exagerate. Există schimbări la echipă, accidentări și mulți jucători tineri. Înainte de meciul cu Bayern am fost întrebat dacă îmi voi prelungi contractul cu un an sau nu, iar acum întrebarea este dacă îmi e frică pentru viitorul meu. Nu știu dacă se pune problema de asta, pentru că nu mi s-a spus nimic pe subiectul ăsta, trebuie să mă gândesc la ce e important, la meci.
Nu mi-e frică de viitorul meu. În final, clubul și președintele vor decide. Toată lumea are dreptul la o opinie. Sigur că există oameni pentru sau împotriva lui Ronald Koeman. Prefer să nu vorbesc. Există oameni care vor să continui și alții care cred că ar trebui să fiu înlocuit. Lucrul acesta nu se va schimba niciodată", a explicat Koeman.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43