''Adunarea generală extraordinară desfăşurată vineri a ratificat proiectul LaLiga Impulso, acordul strategic la care s-a ajuns cu fondul de investiţii CVC pentru a stimula creşterea generală a nivelului în LaLiga şi a cluburilor sale", a spus organismul prezidat de Javier Tebas într-un comunicat de presă.
În total, aproape două miliarde de euro vor fi distribuite celor 37 de cluburi favorabile proiectului.
În urmă cu câteva zile, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) îşi reiterase opoziţia sa fermă faţă de proiectul denumit "LaLiga Impulso", iniţiat de LaLiga în acord cu fondul de investiţii CVC şi căruia i se opun cluburile Athletic Bilbao, FC Barcelona şi Real Madrid, susţinătoare ale aşa numitului "Proiect Durabil".
Liga
Xavi, mesaj dur pentru Dembele: "Ori semnează, ori pleacă!
ACUM 9 ORE
"Este un proiect în termeni incompatibili cu sistemul nostru juridic şi avem încredere că autorităţile spaniole competente nu vor permite punerea lui în practică", preciza organismul prezidat de Luis Rubiales.
Conform lui Rubiales, RFEF are "obligaţia de a veghea la păstrarea regimului de guvernanţă al sportului spaniol, iar regimul menţionat este incompatibil cu intrarea în management şi preluarea participării economice în LaLiga de către orice terţ, cu atât mai puţin de către un fond privat de investiţii".
"LaLiga poate aparţine şi poate fi administrată doar de cluburile care evoluează în prima şi a doua divizie, fără a periclita în vreun fel aşteptările legitime ale cluburilor de categorie inferioară", se mai arăta în comunicatul RFEF.

LaLiga a semnat acordul cu CVC Capital Partners. Real Madrid, FC Barcelona şi Athletic Bilbao au contestat acordul

Cluburile Real Madrid, FC Barcelona şi Athletic Bilbao au contestat oficial acordul care prevede vânzarea a 10% din capitalul LaLiga, organismul care administrează fotbalul profesionist din Spania, către fondul de investiţii CVC.Acest acord, aprobat în august de toate cluburile, excepţie făcând Real, Barca, Bilbao şi un al patrulea club care nu a dorit să fie identificat, ''subminează ceea ce era prevăzut în regulament'', estimează aceste grupări.
''Acordul a fost adoptat în cadrul unui proces neregulamentar şi care nu a respectat garanţiile minime necesare pentru o operaţiune de o asemenea importanţă'', au mai menţionat cluburile respective.
Acest acord prevede crearea unei noi companii (numită LaLiga Impulso) la care LaLiga îşi va transfera toate activităţile şi din care CVC va deţine aproximativ 10%. LaLiga va păstra totuşi gestionarea drepturilor TV.
În faţa refuzului celor patru cluburi reticente de a ratifica acest acord în august, CVC a preferat să le excludă de la discuţii. Iniţial, tranzacţia valora 2,7 miliarde de euro, dar după retragerea acestor patru cluburi, aceasta a fost redusă la 2,1 miliarde de euro.
Concret, aceste patru cluburi nu vor primi nimic din cele 2,1 miliarde de euro care se vor împărţi între celelalte cluburi profesioniste din Spania. În schimb, ele vor rămâne complet independente în ce priveşte deciziile şi bugetele lor.
CVC le-a lăsat totuşi o perioadă de trei ani pentru a se răzgândi şi a se alătura acordului, fără penalităţi.
Sursa: Agerpers
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 13 ORE
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 14 ORE