Marcelo și-a luat rămas bun de la Real Madrid după 16 ani în care a îmbrăcat tricoul clubului. În această perioadă a obținut 25 de trofee, ceea ce îl face cel mai de succes fotbalist din istoria grupării Los Blancos.
Jucătorii din istoria Realului cu cele mai multe trofee:
  • Marcelo 25 de trofee
  • Paco Gento 23
  • Sergio Ramos 22
  • Manolo Sanchis 21
  • Karim Benzema 19
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
ACUM 6 ORE
Marcelo a devenit, așadar, o legendă pe Bernabeu. La momentul de despărțire de Real, brazilianul i-a avut alături, printre alții, pe președintele Florentino Perez și membrii familiei. El a primit din mâinile președintelui însemnele de aur și diamant ale clubului. Jucătorul a fost susținut de Asensio, Carvajal și Carlo Ancelotti la ceremonie.

Marcelo pleacă de la Real ca o legendă: "Sunt jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria celui mai mare club"

Brazilianul a izbucnit în plâns și a ținut să le mulțumească tuturor, inclusiv oamenilor din culise care munces pentru club, care nu se văd.
"Când am plecat din Brazilia, am avut în vedere să joc Liga Campionilor. Și astăzi plec de aici fiind jucătorul cu cele mai multe titluri din istoria celui mai mare club din lume", a mai spus fundașul.
https://i.eurosport.com/2022/06/13/3392303.jpg
Printre altele, Marcelo a cucerit Liga Campionilor de cinci ori. Nu a jucat în ultima, dar a afirmat că s-a simțit foarte important: "Am vorbit cu Rodrygo înainte de meci și am avut și o discuție grozavă cu Fede Valverde. Asta m-a făcut să mă simt foarte important. Aceasta este moștenirea pe care vreau să o las. Aceste lucruri interne. Că tinerii înțeleg că toate acestea sunt posibile. Și că își dau seama că Madridul este mult mai bun decât credem noi."
"Am trăit mereu momentul. Am câștigat aici, am trăit nopți magice... Am fost norocos în viața mea. Norocos să joc la Madrid, să nu am accidentări"
Fundașul stânga a ajuns la Real ca înlocuitor pentru Roberto Carlos, un alt fundaș stânga care a făcut senzație în tricoul Los Blancos. "Este foarte greu de comparat, pentru că atunci când ajungi la un club atât de mare sunt mereu jucători grozavi. Jurnaliştii au spus că vine înlocuitorul lui Roberto Carlos, dar eu am vrut să fiu Marcelo. Pentru mine nu a existat altul ca Roberto, cel mai bun din istorie. Numele meu este însă Marcelo și am vrut să îmi fac propria poveste", a susținut jucătorul în vârstă de 34 de ani.
Marcelo a declarat că a fost foarte fericit la Madrid. El va continua să joace fotbal și a vorbit și despre posibilitatea de a înfrunta la un moment dat Real: "Voi continua să joc, cred că pot continua. Și dacă voi evolua contra Madridului nu e nicio problemă, pentru că sentimentul meu este acolo și pentru că sunt profesionist."
Liga
FC Barcelona a mai rezolvat o problemă! Un jucător cu salariu mare, împrumutat la Tottenham
IERI LA 14:29
Liga
"Noul" Bernabeu, o bijuterie! Facilitățile uluitoare pe care le va avea stadionul lui Real Madrid
27/06/2022 LA 21:17